Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kaymakam Çelik`in Öğretmenler Günü Mesajı.

Harran Kaymakamlığı 23.11.2017 20:28:38 0
Kaymakam Çelik`in Öğretmenler Günü Mesajı.
Harran kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 89. Yılı, bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 36. yılını aynı heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.
Kaymakam Çelik; İnsanları diğer varlıklardan farklı ve üstün kılan temel vasıflarından birisi öğrenebilen ve öğretebilen bir varlık olmasıdır. Öğrenme ve öğretme sürecinde ise en önemli görevi yerine getiren öğretmenler dünyanın en kutsal mesleğini icra etmektedirler.
Bu yönüyle, öğretmenlik fedakarlık, cefakarlık isteyen saygın mesleklerin başında gelmektedir. Her zaman ve her şart altında bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Sevgili Öğretmenlerimizin, Öğretmenler günü kutlar daha mutlu, başarılı ve huzurlu olmalarını dilerim. Dedi.