Bugün, 23 Haziran 2024 Pazar

Vali Şıldak, Kurban Bayramı'nı kutladı

Güncel 15.06.2024 17:31:28 0
Vali Şıldak, Kurban Bayramı

Şanlıurfa'da Kurban Bayramı hazırlıkları sürerken Vali Hasan Şıldak, sosyal medya aracılığıyla yaptığı paylaşımında tüm vatandaşların bayramını tebrik etti.

Gazze'de yaşanan insanlık suçu katliamlardan trafik ve çevre hassasiyetine, kurban kesim konularına kadar bir çok alanda çağrıda bulunan Vali Şıldak, vatandaşların huzuru ve güveni için güvenlik güçlerinin görev başında olduğunu belirtti.

Vali Şıldak mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Sevgili̇ Şanlıurfalı hemşehrilerim,

Kurban Bayramının ilimizde birlik, beraberlik ve huzur içinde kutlanmasını temenni̇ ediyor, bütün vatandaşlarımızın mübarek kurban bayramını tebrik ediyorum. Bu kutsal günlerin, bütün Müslümanlar için bir dayanışma ruhu oluşturmasını , Gazze’de yaşanan dramın durmasına vesile olmasını, Şanlıurfa’da da hoşgörü ve huzurun hakim olmasını gönülden diliyorum.

Kıymetli̇ Vatandaşlarımız; Uzun bayram tatilinde lütfen trafik kurallarına uyalım. Sürekli dile getirdiğim üzere maalesef ilimizde trafik kazaları yüzünden çok sayıda insanımızı kaybediyoruz. Özellikle bayramlarda oluşan yoğun trafikte kurallara uymak, acele etmemek ve dikkatli olmak gerçekten hayat kurtarıyor. Dikkat çekmek istediğim bir başka konu sorumsuz şekilde silahların kullanılmasıdır. Hiçbir şekilde havaya silah atılması hoş görülebilecek bir davranış değildir. Hangi̇ amaçla olursa olsun başkalarının hayatını tehdit eden bütün davranışlar medeniyet dışıdır ve yasaklamıştır.

Kurban Bayramı'nda ayrıca çevre kirliliği oluşmamasında özellikle dikkat etmenizi rica ediyorum. Kurban attıklarının etrafa bırakılmaması, çevrenin hepimizin ortak mirası olduğunun unutulmaması gerekmektedir. Bu hatırlatmaları yaptıktan sonra, Kurban Bayramının Şanlıurfa'da huzur ve coşku içinde kutlanması temennisiyle bütün vatandaşlarımıza en derin sevgi̇ ve saygılarımı sunuyor, mübarek Bayramlarını tebrik ediyorum."