Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Vali Şıldak: Gençlerimizin yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olmalıyız

Güncel 19.09.2024 14:54:21 0
Vali Şıldak: Gençlerimizin yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olmalıyız

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Spor Tesisleri ve Gençlik Merkezleri konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Alper Taş, Gençlik ve Spor İl Müdürü ile birim yöneticileri katıldı.

Toplantıda gençlik merkezlerinin kapasitesi, faaliyet alanları, yeni yapılacak gençlik merkezleri ve eğitim süreçleri hakkında bilgi alan Vali Hasan Şıldak, gençlik merkezi faaliyetlerinin Şanlıurfa’nın en ücra köşesindeki mahallelere kadar ulaşılabilir olmasını istedi.

“ŞANLIURFA GENÇLİĞİNE GÜVENİYORUM”

Şanlıurfa gençliğine imkan tanındığı takdirde neler başarabileceklerine inançlarının tam olduğunu ifade eden Vali Hasan Şıldak, “Gençlik Merkezlerimiz gelen kayıtları almakla sınırlı kalmamalı. Biz gençlerimizin hanelerine kadar gitmeli ve gençlik merkezlerimiz hakkında bilgilendirmeler yaparak, davet çağrısında bulunmalıyız. Kurslarımızda spor ve eğitim olduğu kadar milli değerlerimizi de gençlerimize yansıtmalıyız. Eğitim ve sporda başarılı, milli değerlere sahip gençlik her zaman hedefimiz olmalı” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZİN YETENEKLERİNİ KEŞFETMESİNE YARDIMCI OLMALIYIZ”

Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en genç şehri olduğunu ve bu genç potansiyeli eğitim ve sporla buluşturmayı amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Vali Hasan Şıldak, “Gençlik Merkezlerimiz, gençlerin sahip olduğu yetenekleri keşfetmelerinde yol gösterici olmalı. Sporun herhangi bir dalında başarılı öğrenciyi biz keşfedelim, ona imkan tanıyalım istiyoruz. Sanatta ve sporda ilimizi veya belki de ülkemizi temsil edecek gençlerimiz için Gençlik Merkezlerimiz yuva olmalı. Kısaca çocuklarımızın ailelerinden sonra ilk yuvası okulları, ikinci yuvası ise gençlik merkezleri olmalı” ifadelerini kullandı.

Toplantı, sunumların yapılması ve hedeflerin belirlenmesi ile tamamlandı.