Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Urfa Çalışma Grubu’ndan imar planındaki değişikliğe tepki

Güncel 18.04.2024 12:43:20 0
Urfa Çalışma Grubu’ndan imar planındaki değişikliğe tepki

Şanlıurfa’nınKaraköprüilçesine bağlı Doğukent Mahallesinde kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi yapılması için belirlenen alan Resmi Gazete’de yayımlanan kararla satışa çıkarıldı.

İmar planındasağlıktesis alanıolantaşınmazın konut alanına dönüştürülmesi kararı sonrası Şehir Plancıları Odası bunu yargıya taşımıştı. Açılan davayı Şehir Plancıları Odası kazandı ancak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile söz konusu alan tekrar konut alanına çevrildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlıÖzelleştirme İdaresi Başkanlığı da konut alanına çevrilen alanı tekrar satışa çıkardı.

Urfa Çalışma Grubu, taşınmazın satış yöntemiyle özelleştirilecek olmasına tepki gösterdi.

“DEVLET TEŞEKKÜLÜ OLAN SAĞLIK TESİSİ YOK”

“Söz konusu taşınmazların Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satış yöntemiyle özelleştirilecek olduğunu, Kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını maalesef öğrenmiş bulunmaktayız” diyen Urfa Çalışma Grubu, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İşlemin evveliyatı doğru olmadığı gibi yargı süreci devam ederken bu işlemin yapılmasını da doğru bulmuyoruz. Söz konusu plan değişikliği ile hem yoğunluk artırılmıştır hem de şehrin sosyal donatı alanı ortadan kaldırılmıştır. Karaköprü ilçemiz 300 bine yakın nüfusu ile Türkiye’nin birçok ilinden fazla nüfusa sahip olup ilçe genelini göz önüne aldığımızda diş hastanesi dışında Devlet teşekkülü olan bir sağlık tesisi bulunmamaktadır.

“İŞLEMİN DURDURULMASI ELZEM”

Yapılan işlem Karaköprülü hemşerilerimizi ya özel sağlık tesislerine mahkûm edecek veya şehrin başka ilçelerinde ki Devlet hastanelerine gitmeye mecbur bırakacaktır. İmar planında ki Sosyal ve Kentsel olanakların hemşerilerimizin hizmetinde olması hem kanuni hem de insani zorunluluktur. Urfa Çalışma Grubu olarak; İlimiz, ilçemiz, halkımız ve geleceğimiz için yapılan işlemin durdurulmasının elzem olduğunu, bu şehrin kaynaklarının bu şehrin insanları için kullanılması gerektiğini Kamuoyu ile paylaşıyor, şehrin yetkililerini göreve davet ediyoruz”.

BİHA