Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Söz uçar, yazı kalır!

Güncel 31.12.2021 12:37:38 0
Söz uçar, yazı kalır!

Bir göreve aday olduğunda bol keseden atıp, sonra da bunları unutanların aksine, Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı değerli kardeşim Murat Şeker, aday olduğu görev için yazılı taahhütte bulunuyor. 
 
Bence hangi makam için olursa olsun siyasetçisinden sivil toplum kuruluşuna kadar herkes sözünün arkasında olmalı. Çünkü, yalanın, dolanın, sözlerin unutulduğu dönemde milletimizin buna ihtiyacı var.
 
Emlak sektörü deyip geçmeyin. Önemli bir sektör ve özellikle Şanlıurfa gibi nüfus artış hızının yoğun olduğu, buna bağlı olarak konut talebinin diğer şehirlere nazaran yüksek olduğu kentimizde, bu sektörün ehil ellerde olması büyük önem taşıyor.
 
Ehil ellerde olmaz ise korsan emlakçılar türer, bir masa bir sandalye bulan emlakçı olur çıkar. Belgesiz, kayıtsız, kuyutsuz çalışıp bu işi layıkı ile yapanlarla haksız rekabet edenlerin mutlaka önlenmesi lazım. 
 
Tutturabildiğine konut satan, aldatan, bu işi kurumsallıktan uzak yapan insanlarla ancak Murat Şeker gibi dürüst ve işini doğru yapan insanlar baş edebilir. 
 
Çünkü, eğer bir insan yanlış yapıyorsa yanlış yapana karşı boynu eğik yürür. 
Ama işini düzgün yapıyorsa, kimseden çekinecek, gocunacak tarafı yoksa işte o zaman işinin hakkını verir. 
 
Dürüst olmak sadece emlak değil her meslek örgütü için kıymetli bir meziyettir. 
Onun bu dürüstlüğü daha şimdiden yanlış yapan ya da yanlışa göz yumanların korkulu rüyası oldu.
 
Neden mi? Bu memleketin önce dürüstlüğe ihtiyacı var. Onun sloganı da “Önce Dürüstlük”. Çünkü, insan dürüst değilse ondan her kötülük beklenir. O insanlar mensubu olduğu mesleğin de onurunu, haysiyetini, saygınlığını yerle bir eder. İşte Murat Şeker, önce bunlarla mücadele edecek. Emlak hırsızlarının oyununu bozacak. 
 
Her meslekte olduğu gibi emlak sektöründe de mesleğin saygınlığını yerlerde süründüren onca insan var ki. Şimdi onlar Murat Şeker’in adaylığı ile birlikte yataklarında uyuyamaz oldular bile. 
 
Benim bu mesleği icra eden arkadaşlarıma tavsiyem şudur; insan dürüst ise korkmayın arkasında durun. Gönlünüz rahat olsun. Ama o sözde dürüstlükten söz etmiyorum, hani bizim yöremizde “adam gibi adam” derler ya işte ondan söz ediyorum.  Bu sektörün mensupları Murat Şeker'in arkasında durursa pişman olmayacaktır. Sosyal medyasında paylaştığı tüm vaadlerinin arkasında duracağına dair ben de imzamı atarım. Çünkü, kendisini yakından tanıyor ve önce dürüstlüğüne saygı duyuyorum ve de ona kefil oluyorum. 
 
Çalışkanlığı, sempatisi ve verdiği güvenle Şanlıurfa'da emlak piyasası dendiğinde akla gelen ilk insanlardan birisi olan Murat Şeker’in Allah'ım yolunu açık etsin. Böyle insanların arkasında duralım ki bu memleket kazansın. 
 
Kendisi gibi işin ehli profesyonel bir ekiple sahaya çıkan, her meslektaşının kapısını çalan, ayrım yapmaksızın hepsinin çayını içip sektörün sorunlarını ve yapacağı işleri bir bir anlatan Murat Şeker, bence seçimi aldı bile. Benden söylemesi…
Bu vesileyle, yılın son köşe yazımda tüm takipçilerime yeni yılda önce sağlık, sonra huzur ve bol kazançlar diliyorum. 
 
Kalın sağlıcakla
İsmail ÇÖLKESEN