Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

SOĞANIN SATIŞ FİYATI MALİYETİN ALTINDA KALDI

Güncel 26.01.2021 10:29:44 0
SOĞANIN SATIŞ FİYATI MALİYETİN ALTINDA KALDI

Ankara-Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya; soğan üretimi yapan üreticilerin ve  ticaretini yapan tüccarların yaşadıkları sıkıntıyı dile getirmek amacıyla açıklama da bulundu.

Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya Türkiye'nin soğan ihtiyacının yüzde 36'sının karşılayan Polatlı'da  yıllar itibariyle  genel problem haline gelen soğanın pazarda yer bulamamasını bir kez daha ele aldı. Tarım sektörünün önemli bir payına sahip olan soğan üretim alanı ilçede her yıl binlerce kişiye istihdam olanağı sağlıyor ancak son yıllarda pazarda yer bulamayan kuru soğan üreticisinin  sorunu kangren haline geldi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya Polatlı Ticaret Odası olarak Polatlı soğanın markalaşması ve ürün değerinin artması için oda yönetimi olarak büyük emek sarf ettiklerini beyan etti ve "Biz Ticaret Odası olarak Polatlı'da soğan için elimizden geleni yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Ancak bizimde yetersiz kaldığımız noktalar var.  Özellikle soğanın pazarda  yer bulması sorunu ile ilgili yetkililerimizden kalıcı çözümler bekliyoruz." dedi.

SOĞAN İHRACATININ ÖNÜNÜN AÇILMASI DİLİYORUZ

Pandemi sürecinden bu yana Restoran ve lokantaların kapalı olmasından dolayı soğanın ,iç pazarda satılmamasının önemli bir sorun oluşturduğunun altını çizen Başkan Sakarya : "Soğan ihracatında da istediğimiz seviyeyi bir türlü yakalayamadığımız için soğanlar her yıl depolarda çürümeye terk ediliyor. Sonuçta hem üretici mağdur oluyor, hem soğan ticareti yapan tüccar mağdur oluyor. Üretimden vazgeçmeye zorlanan üreticinin bu işi bırakması tarım sektöründen dolaylı ya da doğrudan ekmek yiyen binlerce tarım işçisinin de işsiz kalmasına zemin hazırlar. Soğan üretiminde maliyetini karşılayamayan üretici istihdam ve şehrin ticaretine önemli katkı sağlayan soğan üretiminden vazgeçecek.  Dileğimiz soğan ihracatının önünün açılması" diye konuştu.