Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Şanlıurfa’da STK’lardan Kudüs Nöbeti

Güncel 16.06.2021 09:19:21 0
Şanlıurfa’da STK’lardan Kudüs Nöbeti

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Şanlıurfa Şube Başkanı Maşuk Özyaramış, Kudüs Nöbeti ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Programımız Şanlıurfa’da bulunan 150 sivil toplum kuruluşunun yaklaşık bir aydır yürüttüğü Kudüs ile ilgili çalışmalar kapsamında gerçekleşecektir. Amacımız; zalime korku, mazluma umut olma düsturu ile siyonist İsrail’i telin etmek, mazlum ve murabıt Filistin halkına umut olmak ve desteğimizi ifade etmektir.

Sözlü kınama ve mesajların artık işe yaramadığını, gerek sivil toplumun gerekse yetkililerin artık Filistin ve Mescid-i Aksa için fiilen ayağa kalkması ve bu zulmü durdurması için harekete geçmesini meydanlardan haykıracağız. Etkinlikteki muradımız; halkımızı bu hususlarda bilinçlendirmek, yetkilileri fiili icraata davet ve teşvik etmek, Kudüs özgürleşinceye kadar Kudüs nöbetimizin devam edeceğini göstermektedir.

Programımıza AGD – MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Dünya Birincisi Dr. Rıfat Ablay, Hadim’ul Kur’an Murat Çiçek, Ezgi Sanatçısı Osman Gündüz, Grup Dergah’tan Ziya Hafız, Dergah Camii Müezzini Salih Kurt, Narinci Camii İmam Hatibi İsmail Kahraman, Ezgi Sanatçısı Hakkı Dolap, Tasavvuf Musikisi Korosu’nun yanı sıra çok değerli konuklar katılım gösterecekler. Programda ayrıca Filistin’den canlı bağlantılar, çocuklarla Kudüs farkındalık etkinliği ve Kudüs adına önemli çalışmalar katılımcılara aktarılacak.

Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü, Filistinli kardeşlerimize destek olmak için meydanlardan sesimizi yükseltiyoruz. Siyonist işgale karşı Kudüs için nöbetteyiz. 16 Haziran Çarşamba günü saat 17.30’da tüm Kudüs sevdalılarını Şanlıurfa Rabia Meydanı’na Kudüs nöbetinde beraber kıyama durmaya bekliyoruz.