Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Şanlıurfa’da İnşaat ve Yapı Dekorasyon Fuarı kapılarını açtı

Güncel 2.05.2024 18:30:39 0
Şanlıurfa’da İnşaat ve Yapı Dekorasyon Fuarı kapılarını açtı

Us Fuar tarafından Şanlıurfa’da organize edilen Türkiye’nin en önemli inşaat organizasyonlarından biri olan, İnşaat ve Yapı Dekorasyon Fuarı, bugün açılış yaptı.

2 Mayıs ile 5 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan fuarda 70 stantta 200 markanın ürünleri sergilenecek.

Fuarın açılışına, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı.


GÜLPINAR: JEOLOJİ BİRİMLERİNDE İSTİHDAMI ARTTIRACAĞIZ

Açılışta konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa’da yaşanan depremi hatırlatarak, deprem için gerekli adımların atılacağını daha sağlam ve daha güvenilir yapılar ve inşaatlar yapılacağını belirterek, “ Jeoloji mühendisliğini istifade etmek açısından dairlerimizde daha fazla istihdam yoluna gideceğiz. Çünkü dediğim gibi artık sağlamlıkta çok büyük önem arz ediyor. Tabi bu estetiği de göz ardı etmeden, mimari yapımızdan uzaklaşmayarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir şehir inşa etmek temel gayemiz olacak inşallah” dedi.


ÇİFTÇİ: YATIRIMCILARIN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat çiftçi ise, Şanlıurfa’da nüfusun hızlı bir şekilde çoğaldığını belirterek,” Nüfus çoğalınca barınma barınma ihtiyacı oluşuyor. Bu barınma ihtiyacı da Şanlıurfa’da inşaat sektörünün her dönem canlı olmasını sağlıyor. Son zamanlarda sektörün darboğazdan geçtiğini biliyorum. Sektörün canlanması için belediyelerde yapılan işlemlerin daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi için gerekli adımları atacağız” dedi.

ŞILDAK: ÜZERİNDE EN ÇOK DURULMASI GEREKEN SEKTÖR İNŞAAT YAPI SEKTÖRÜ

Açılışta konuşma yapan Vali Şıldak ise 6 Şubat’ta yaşanan depremlere değinerek, şu ifadeleri kullandı:

“Asrın felaketinden sonra üzerinde en çok durulması gereken sektör inşaat yapı sektörü. Bu konuda ülkemiz yaşanan 99 depremi ve dünyada emsali görülmemiş olan 6 Şubat depremlerini yaşadıktan sonra, çok etkili tedbirler aldı. Depremlerde önemli olan bir konu daha ise TOKİ’nin verdiği sınavdı. TOKİ’nin hiçbir inşaatında çökme ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Pek çok kamu binamız da sınavı geçti. Artık bundan sonrasında en başta belediyelerimiz imar konusunda çok daha titiz çok daha dikkatli bir şekilde taviz vermeyen bir yaklaşımla ilerleyecektir. Ülkemiz bu birikime bu tecrübe kazanımına sahip olarak yoluna devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle fuarın başarılı geçmesini temenni ediyorum.”