Bugün, 30 Haziran 2024 Pazar

ŞANLIURFA’DA 6 MAHALLEYE ELEKTRİK SAĞLAYAN TRAFO BİNASI KUNDAKLANDI

Güncel 28.06.2024 09:44:14 0
ŞANLIURFA’DA 6 MAHALLEYE ELEKTRİK SAĞLAYAN TRAFO BİNASI KUNDAKLANDI

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinin Defterdar Mahallesi’nde bulunan ve 6 mahallenin yanı sıra tarımsal sulama alanlarına elektrik enerjisi sağlayan trafoların bulunduğu KÖK binası, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kapısı kırılarak getirilen samanın tutuşturulması sonucu yakıldı. 150 mesken abonesi ile 70 tarımsal sulama trafosunun enerjisiz kalmasına neden olan kundaklamanın kimler tarafından ve neden yapılığı araştırılıyor.

Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan altı ilde kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli elektrik dağıtımı hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Ancak, bazı kesimlerin hizmetleri engellemeye yönelik girişimleri devam ediyor. Son olarak, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler, kilidini kırarak girdikleri trafo binasını samanlarla ateşe verdi. Çıkan yangın sonucunda 6 mahalle ve bölgedeki birçok sulama trafosu enerjisiz kaldı.

Çok sayıda mahalle elektriksiz kaldı

Alınan bilgiye göre saat 00.20 sıralarında ilçenin Defterdar Mahallesi’nde bulunan ve birçok yere elektrik enerjisi sağlayarak içerisinde trafo aksamlarının bulunduğu Kesici Ölçüm Kabini (KÖK) binasına kimliği belirsiz kişi veya kişiler kapının kilidini kırarak girdi. Yanlarında getirdikleri samanları trafo ve panoların bulunduğu yerde ateşe veren söz konusu kişiler, daha sonra bölgeden kaçarak ayrıldı. Dicle Elektrik ekipleri, yaşanan kesinti nedeniyle kontrol amacıyla gittiklerinde yangını fark ederek itfaiye ile jandarmaya haber verdi. Yangının yol açtığı zarar nedeniyle, Terzi, Üçatlı, İnanlı, Çolaklı, Çiçekli ve Karakaş mahalleleri ile çok sayıda tarımsal sulama trafosu elektriksiz kaldı.

1 milyon liralık hasar meydana geldi

Dicle Elektrik yetkilileri, KÖK binasında bulunan trafo, pano, hücre ve diğer dağıtım aksamlarının yanarak kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle, söz konusu 6 mahallede bulunan 150 abone ile 70 tarımsal sulama trafosunun elektriksiz kaldığını bildirdi. Yetkililer, sabotaj sonrası yaklaşık 1 milyon liralık hasar meydana gelen KÖK binasında onarım çalışmalarına başlandığını ve abonelerin fazla zarar görmemesi için bölgeye alternatif yollarla elektrik verilmeye çalışıldığını belirtti. Vatandaşların elektrik enerjisi aldığı binaya yönelik sabotaj olayıyla ilgili güvenlik güçleri tarafından detaylı bir inceleme başlatıldı.