Şanlıurfa, Dünya Neolitik Kongresine hazırlanıyor

Şanlıurfa, Dünya Neolitik Kongresine hazırlanıyor

Güncel 28.09.2024 19:55:03 0
Şanlıurfa, Dünya Neolitik Kongresine hazırlanıyor

Taştepeler Projesi kapsamında il genelinde 10 noktada devam eden kazı çalışmalarını yakından takip eden Vali Hasan Şıldak, hazırlıkları süren Dünya Neolitik Kongresi ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.

Vali Şıldak, 4-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Neolitik Kongresi’nin bir ilk olacağını ve bu anlamda birçok ülkeden akademisyen ve uzmanın Şanlıurfa’da bir araya geleceğini belirtti.

Vali Şıldak, “Bu buluşma ile birlikte yine neolitik sözcüğünün gerçek değerinin Şanlıurfa’da çok daha değer kazanacağını düşünüyorum. Böylesine bir buluşmanın dünyada ilk kez olacak olması ilimiz adına mutluluk verici. İnşallah 4-8 Kasım tarihleri arasında ilimizdeki tüm arkeolojik çalışmalara ivme kazandıracak bu girişim, Valiliğimiz ile birlikte Büyükşehir Belediyemiz, Kalkınma Ajansımızın desteği ve iki güzide üniversitemiz ev sahipliğinde ilimizde yapılacaktır. Şanlıurfa adına gurur duyacağımız bir buluşma olacak. Bizler de bu organizasyona katkı sunmak için heyecanlanıyoruz. Tüm bu çerçevede Şanlıurfa, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla göz kamaştırıyor. Son yıllarda hızla ilerleyen arkeolojik kazılar şimdi Taş Tepeler Projesi ile çok daha kapsamlı bir boyutta gelişiyor. Bizler de Dünya Neolitik Kongresi öncesi tüm planlamalarımızı gözden geçirerek, ilimizi en iyi şekilde bu dev buluşmaya hazırlıyoruz” diye konuştu.

BİHA