Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Şanlıurfa dahil 13 ilde dolandırıcılık operasyonu: 48 gözaltı

Güncel 27.04.2024 14:37:16 0
Şanlıurfa dahil 13 ilde dolandırıcılık operasyonu: 48 gözaltı

Operasyonlar, Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

"Sibergöz-35" operasyonları, Antalya merkezli olmak üzere Adana, Balıkesir, Batman, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Manisa, Mardin, Mersin, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerinde yürütüldü.

Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen şüphelilerin çeşitli yöntemlerle vatandaşları dolandırdığı tespit edildi. Şüphelilerin, hazırladıkları sahte site ve sosyal medya hesaplarında güven sağlamak amacıyla sahte TURSAB belgesi kullandıkları ve villaların sahibiymiş gibi davranarak kiralama yapmak isteyen 110 vatandaşı dolandırdıkları belirtildi. Ayrıca, Kaş, Kalkan, Finike, Patara, Adrasan, Çıralı ve Olimpos bölgelerinde yer alan villalara yönelik detaylı keşif yaparak, sahte sosyal medya hesapları üzerinden bu villaları kiralayacak kişilere havale/EFT yöntemiyle ödeme alarak dolandırıcılık yaptıkları ifade edildi.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, şüphelilerin banka hesaplarında 500 milyon TL'lik para hareketliliği belirlendi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu. Bakan Yerlikaya Kaş Cumhuriyet Başsavcılığını ve operasyonları gerçekleştiren Jandarma ekiplerini tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.