Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Reis Özyavuz’dan Jandarma Mesajı

Yaşam 14.06.2022 12:31:09 0
Reis Özyavuz’dan Jandarma Mesajı

Gazi Mehmet Özyavuz, 14 Haziran 1839 yılında kurulan Türk Jandarma teşkilatının kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Aşiret reisi ve Kıbrıs gazisi Mehmet Özyavuz yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi.

 

Özyavuz, Türk ordusu bir kahramanlar yuvasıdır. Kahraman Türk jandarması, milletiyle bütünleşerek huzur ve mutluluğu en üst mertebeye erişebilme gayretini ruh ve iman kuvvetiyle hizmet etmiştir.

 

Şerefli bir hayat, gerektiğinde Vatan, millet ve mukaddesat uğrunda canını feda etmeyi de gerektirir. İslam dinine göre Vatan savunması ve kahramanlık ruhu; İmandaki heyecan, sadakat ve samimiyetin bir neticesidir. Milli davalardaki sebat ve samimiyetin en içten olanı, meydanlarda düşman ile savaşırken belli olur. 

Türk Jandarması, milleti için yalnız bir savaş kudreti değil, aynı zamanda bir okul, şaşmaz ve değişmez bir ilerlilik ocağı, Türklük ruh ve karekterinin en sağlam temsilcisidir.  Bu duygu ve düşüncelerle Türk Jandarma teşkilatımızın kuruluş yıldönümü kutluyor, Vatan ve bayrak sevgisi ile her zaman vatanının yanında olan tüm kardeşlerimi Allaha emanet ediyorum.

REİS: Mehmet Özyavuz