Bugün, 16 Haziran 2024 Pazar

Protetik diş tedavisi nedir?

Güncel 23.05.2024 10:55:59 0
Protetik diş tedavisi nedir?

Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Dt. Melikşah Karataş, protetik diş tedavisi hakkında bilgi verdi. Karataş, şunları aktardı:

“Protetik diş tedavisi zarar görmüş veya eksik dişlerin tedavisini fonksiyonunu ve estetiğin tekrardan kazanmak için uyguladığımız tedavilerden bir tanesidir. Genel olarak sabit ve hareketli olmak üzere iki gruba ayrılır.
Protetik diş tedavisi hastanın ihtiyacına göre hekim tarafından en uygun tedavi planlanarak işlem uygulanır. Süreç kişiden kişiye göre değişerek çoklu provalarla hastaya göre özel ölçü alınır ve tedavi planlanır.
Halk arasında kaplama olarak da bilinen protezler sabit protezlerdir.Takıp çıkarılabilen protezler ise hareketli protezlerdir.Protez ve genel tedavilerden sonra hastanın ağız bakımı büyük öneme sahiptir.Çünkü tedaviden sonra yaptığımız işlemlerin sıhhatli bir şekilde ilerleyebilmesi için ağız hijyeni çok büyük öneme sahiptir.”

Karataş, MHRS üzerinden Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine randevu alarak muayene ve tedavi olunabileceğini kaydetti.

BİHA