Bugün, 21 Aralık 2024 Cumartesi

MİKROP HER YERDE

Yazarlarımız 30.11.2020 21:16:00 0
MİKROP HER YERDE

İslam dini; temizliğe büyük önem vermiş, sağlığımız veya dini vazifelerimizle ilgili her hususta temizliğe riayet etmeyi emretmiştir. Kamil mü'min olmanın, namaza başlamadan öngörülen şartların; “Hadesten taheret, necasettetten taharet” diyerek başlaması, en dikkat çeken yönüdür.  

Bu hususu izah için bazı hakikatleri dile getirirsek; namaza yaklaşmak için abdest dışında, elbisesi, bedeni veya namaz kılacağı yer temiz olmayan kimse namaz kılamaz. Namaz, İslam’ın; temizlik de namazın şartı olduğuna göre, temizliği tam olmayanlar buna dikkat etmelidir. 

Temizliğe dikkat edilmediği zaman sağlığımız tehlikeye düşer. Müslüman Türk Milleti olarak, evlerimizi ve etrafını, sokaklarımızı ve meydanları, ağaç altlarını, parkları, akar ve durgun sularımızı, temizlik Türk İslam dünyasının ruhunda vardır inancı ile hep temiz tutacağız. 

Temizlik sadece ibadetle ilgili değildir. İçtimai, ahlaki ve sıhhi bakımından temiz olmak zorundayız. Müslüman kişi, kendi sağlığı dışında, çevresindekilerin de sağlığının değerini bilmeli, bu hassasiyette yaşamalıdır.  

Müslümanın dili, kalbi, ruhu ve fikri manen temiz; evi, köyü (Mahallesi), kenti, yolu ve meydanları, üstü ve başı hep temiz olacaktır. Zira "Cenab-ı Allah temiz olan ibadet ehlini muhakkak sever. Ayrıca Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.) hadis-i şeriflerinde, "Temizlenmek, İmanın yarısıdır" buyurmaktadır. 

Temizlik bedeni ve manevi olmak üzere, iki boyutlu olup, biri bir diğerinden ayrılamaz. Tek boyutlu temizlik; (sadece manevi veya maddi temizlik) aksak olacak, eksik kalacaktır. Madden ve manen temiz olan bir mü'min, inancının yüklediği vazifelerin yarısını ikmal etmiş demektir. 

Temizliği, İslam dininden ayrı olarak düşünmemiz asla caiz değildir. Temizlik, hacimde şekil gibi, İslamiyet’le kaynaşmış bulunmaktadır. Pislik ile Müslümanlık bir arada toplanamaz. Başta Müslümanlık olmak üzere, tarihi Türk gelenekleri ve ahlakı varsa, pislik yok; pislik mevcutsa, Müslümanlık eksiktir.

Hepimizin malumudur ki, genellikle hastalıklar mikrop ile bulaşır. Gündem gereği mikroplar hakkında, az da olsa, bilgi edinmemiz gerekir. Çünkü düşman bilinmedikten sonra zafere erişilmez.

Mikrop, mikro organizma denen küçük varlıklardır. Gözle görünmezler. Ancak mikroskop denen optik-mercekli aletlerle görülürler. Süzgeçten geçerler, bunlara virüs denir. 

Mikroplar tek hücrelidirler. Üreyip çoğalırlar. Erkeklik dişilikleri yoktur. Vücutlardan toksin denilen zehir çıkarırlar. Mikropların bir kısmı patojen (hastalık yapıcı), bir kısmı saprofit zararsız ölü maddelerle geçinen mikroplardır. 

Her mikrop kendine mahsus bir hastalık yapar. Sağlığımız için tehlikeli bir varlık olan mikropların binlercesi birden vücuda girerek, hastalıkları meydana getirirler. Bu mikroplar vücuda ağız, burun, el göz üretim organlarının deliklerinden, hatta deriden bile girerler. Kana karışmaları daha zorsa da, derin yaralanmalarda rahatça kana karışabilirler. 

Vücuda giren mikroplar, ya bulundukları yerde kalarak hastalık yapar, ya da çoğalarak bütün vücuda yayılırlar. Bu çoğalma ve yayılma için arada geçen zamana "kuluçka devresi" denir. Bu ortalama 7-10 gün kadar sürer. Mikrobun çeşidine göre yol açtığı hastalıklarda ateş, titreme, halsizlik sürgün gibi çeşitli sebeplerle hastalık kendisini belli eder. Doktorlar çoğu zaman bu belirtilere bakarak hastalık teşhis ederler. Mikroplar yüz derece üstünde kaynatmak veya kuru hararette tutmakla ölürler. Sıfır derecenin altında üremeleri durur. Sularda uzun zaman yaşarlar. Sevdikleri maddeler içinde (vasatta) çabuk çoğalırlar. 

COVİD-19 Nedir?

Hindistan-Rajasthan da ki, Sardar Patel tıp fakültesi ve Dr. Sampurnanand Tıp fakülteleri, devlet kolejleridir. Bu Tıp fakülteleri'nin, COVİD-19 nasıl bulaşır, bilgilerini sizlerle paylaşacağız. 

COVİD-19 nasıl bulaşır?

 Her koronavirüs enfeksiyonu, tek bir uzun genetik materyal dizisini koruyan ve onu bir insan hücresine yerleştiren küresel bir kabuk olan bir virüs parçacığı ile başlar. Genetik materyal, hücreye virüsün yaklaşık 30 farklı parçasını yapmasını söyleyerek virüsün çoğalmasını sağlar. SARS-CoV-2 Infect tercih ediyor, hücreler kan basıncını düzenleyen önemli olan dış ACE2'nin denilen bir protein var. 

Ekonomik mikrop'un, faaliyetleri: 

Değerli okuyucularımız, ekonomik mikrop faaliyetlerini uygulayan Türkiye genelinde binlerce mağaza zincirine sahip o mağaza zincirleri, hem domuz eti ürünlerini satıyorlar, hem de Fetö'nun riyakârlık duyguları gibi sözde İslamiyet’e hizmet diye Kurbanlık kesimi yapıyorlar. Kurban kesen tasarruf sahibi diyor ki, Kurban derisini Kahraman Türk Mehmetçik vakfına, benim adıma deriyi verin ve kelleleri de il Jandarma alay komutanlıklarına verin. Alınan cevap: Mehmetçik vakfına yardım edemeyiz diyen o mağaza müşteri temsilcisi bayan T... tarafından reddedildi. 

Zalim Fransa'nın, İslam Dünyasının Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.)'e hakaret etmesi, tarih'in de onaylamadığı sözde Ermeni soykırımına destek vererek Türk Milletine zulüm etmesi ve 2020-2021 eğitim döneminde PKK'ya destek vererek, tarih kitaplarında Kürt devleti kurulmalıdır diye, Türkiye Cumhuriyeti Devletini suçluyor. Bu mağazalar zinciri, Fransa'nın yaptığı mikroplukları onaylıyor mu?

Bu mağazalar zinciri, velinimeti olan Türk Milletine, Fransa'nın yaptıklarını lanetliyor ve nefretle kınıyorsa o zaman, Fransa sermayesinin başta SU ve SÜT ürünleri olmak üzere, ürünlerin bu mağazalar zincirinde satılmaması gerekir.

Bu mağaza zinciri, sözde İslamiyet’e göre hem Kurbanlık kesimi yapıyor, hem de aynı mağazalarda domuz eti ürünlerini satıyor. Bunu yapan mağazalar zincirlerine çocuklarla gitmeyin. Çocuklar, bilmeyerek domuz eti reyonuna el sürerler. Onun için, bu mağazalar zincirine çok dikkat etmeliyiz. 

Cenab-ı Allah, Büyük Türk Milletini, her türlü kaza, bela, hastalıklardan ve riyakarlardan korusun. AMİN.

Cümle Vatan şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve çalışma arkadaşımız merhum İbrahim Özdoğan'ı Rahmet, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Kaynakça: 

Hindistan Tıp fakülteleri 

Dini kaynaklar: Hindistan'ın yerli Türklerinden, Din görevlisi Hafız Badreddin Abdulkadir Khani