Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

MHP Meclis Üyesi ve İş İnsanı İbrahim Gün'ün 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

Güncel 5.12.2020 12:55:00 0
MHP Meclis Üyesi ve İş İnsanı İbrahim Gün

Harran Belediyesi MHP meclis üyesi ve iş insanı İbrahim Gün; 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve 5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Harran Belediyesi MHP meclis üyesi ve iş insanı İbrahim Gün; toplulukların temelinde güçlü kadınların olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden önce vermesinin Türk milletinin kadına verdiği değerin de bir göstergesi olduğunu ifade eden İş insanı Gün, "Türk kadını dünya kadınlarının sahip olduğu kazanımları çok daha önce elde etmiş, bu doğrultuda modern ve çağdaş bir Türkiye için tüm fedakarlıkları yerine getirmiş ve getirmeye de devam etmektedir" dedi.

5 Aralık'ın kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ve yaşanan problemlere çözümler bulunması açısından önemli bir gün olduğunu vurgulayan MHP meclis üyesi İbrahim Gün, kadınlar her zaman pozitif ayrımcılığa hak eden toplumun aynası niteliği gören bireylerdir. “Bu vesileyle koşulsuz sevgileri ve sonsuz hoşgörüleriyle hayatımıza anlam katan emeğin ve özverinin simgesi, kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum dedi.