Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

MHP MECLİS ÜYESİ VE İŞ İNSANI HÜSEYİN ACAR’IN 5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Güncel 5.12.2020 10:39:00 0
MHP MECLİS ÜYESİ VE İŞ İNSANI HÜSEYİN ACAR’IN 5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Harran Belediyesi’nin MHP meclis üyesi ve İş insanı Hüseyin Acar, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ile ‘Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Acar mesajında şu ifadelere yer verdi. "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadınların her alanda ileri bir seviyede olmasını arzu ederek, 5 Aralık 1934'te Türk Kadınına 'Seçme ve Seçilme Hakkı' tanımıştır. Bu tarihte Batı devletlerinde ve hatta Avrupa'da dahi kadınların seçme ve seçilme hakkı yoktur. Bugün gelinen noktada Anadolu Kadınları; iş hayatı, eğitim, sağlık, yasama, yürütme ve yargıya varıncaya kadar her alanda üstlendiği görevi başarıyla yerine getirmiş, çağdaş Türkiye'nin simgesi ve ülkemizin en büyük teminatı olmuştur.

Türkiye'de kadınlarla ilgili son 15 yılda yasal düzenlemeler yapılmış, hanımların sosyal hayatta karşılaştıkları problemler önemli ölçüde azaltılmaya çalışılmıştır. Günümüzde kadınların yaşadığı bazı sorunlar, toplumun genel eğitim düzeyinin yükselmesi, hanımların sosyal, siyasal ve ekonomik hayattaki etkinliklerinin artmasıyla sona erecektir. Bu vesileyle kadınlarımızın elde ettiği hakları sonuna kadar koruyup, geliştireceğimizi ifade ederek tüm Dünya kadınlarının bu anlamlı gününü kutluyor, hanım kardeşlerimize sağlık, başarı, mutluluk ve esenlikler diliyorum."