Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İŞ İNSANI NURETTİN MANCI SADE YAĞ SEKTÖRÜNÜ ANLATTI

Güncel 3.12.2020 17:17:00 0
İŞ İNSANI NURETTİN MANCI SADE YAĞ SEKTÖRÜNÜ ANLATTI

İş İnsanı ve Mancı sade yağ işletme sahibi Nurettin Mancı sade yağ sektörünü www.guneydogugundem.com ‘a anlattı.

Türkiye’nin her yerinde müşteri bulan özellikle tatlı ve yemek sektöründe kullanılan sade yağ işini, işletmeci Nurettin Mancı ile konuştuk.

Bu Meslekte Dördüncü Nesiliz

Atadan, dededen beri sade yağ sektörünün içindeyiz. 1871’den beri Mancı ailesinin içinde bulunduğu sektörde bizler dördüncü nesiliz.

Sade Belli Mevsimlerde Üretilmektedir

Sade yağ, Urfa’mıza ait bizim öz yağımızdır. Kırsal köylerde, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızdan temin ediyoruz. Belli mevsimlerde üretimine başlanılan sade yağ, nisan ayının sonundan başlayıp eylüle ayına kadar devam etmektedir. Tabi bunu köylerden temin ettikten sonra kullanıma hazır hale getirmek için kendimize ait tesisimiz dede iki, üç işlemden geçirtip dolumunu yapıyoruz. Daha sonra dediğim gibi başta tatlı sektörü olmak üzere dağıtımını yapıyoruz.

Sahte Üretimin Önüne Geçilmeli

Her sektörde olduğu gibi bizim sektörde işine hile hurda bulaştırıp merdiven altı üretimi yapan kesimler var. Yetkililerimizin bunlara tespit edildiği gibi ceza vermesi gerekiyor. İnsan sağlığı her şeyden daha önemlidir. Birileri para kazanacak diye birilerinin canından olması doğru bir davranış değildir. Bunu kimse yapmamalı, hatta yeltenmemeli bile.

Faydaları Saymakla Bitmez

Bir doktor değiliz ama yıllardır bu işin içinde olduğumuz ve büyüklerimizden devraldığımız için sağlığa olan faydalarını şu şekilde özetleyebilirim. Sadeyağ damar tıkanıklığı yapmaz. Vücutta yağ depolamaz. Karaciğere, mideye ve bağırsaklara iyi geliyor. Sade yağ sindirimi kolaylaştırır ve hazmı kolaylaştırır. Gibi birden fazla faydası vardır.

Mancı Sade Yağ Bir Markadır

Şanlıurfa’mızda üretildiği için bunu kullanan, tercih eden vatandaşlarımız ve firmalarımız kaliteli yağın bilincindeler. Şunu samimiyetimle söylüyorum Mancı sade yağın bu işte en iyisi olduğunu söyleyen, bizlere geri bildirim yapan firmalarımız var. Röportajımızın başında dediğim gibi bizler en iyisini yapmak için uğraşıyoruz.

Sade Yağın Tarifi

Sade Yağ, kısaca yapımı ve tarifi şu şekildedir. 20 litre sütten 1 kg tere yağ çıkıyor. 1 kg tere yağdan 700 gr sadeyağ elde ediliyor. Buna göre yaklaşık 25 litre sütten 1 kg sade yağ çıkarılmış oluyor.

Haber:İbrahim Taş