Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İŞ İNSANI MURAT KAYMAZ OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜ ANLATTI

Güncel 2.12.2020 17:44:00 0
İŞ İNSANI MURAT KAYMAZ OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜ ANLATTI

Otomotiv sektörünün son durumunu iş insanı Kaymaz Auto sahibi Murat Kaymaz anlattı.

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok sektörde durgunluk yaşanırken bu sektörlerden biri de otomotiv sektörü olarak göze çarpıyor. Kaymaz Auto sahibi iş insanı Murat Kaymaz pandeminin etkilediği otomotiv sektörüyle ilgili son gelişmeleri www.guneydogugundem.com ‘a anlattı.

Murat kaymaz; Röportajımıza başlamadan önce Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Koronavirüs salgınından bir an önce kurtulmayı yüce rabbimden temenni ediyorum. Hakikaten bizi ve tüm insanlığı gerçek manada yordu. En kısa sürede o eski günlere döneceğimize inanıyorum” dedi.

“PANDEMİNİN GİDİŞATINA BAĞLI…”

Her sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de yaşanılan dalgalanmalar araba fiyatlarını tabiri caizse adeta uçurdu. Yersiz fiyat artışları hem satıcıları hem de müşterileri olumsuz manada etkiledi. Önümüzdeki aylar için sektör beklentilerini de paylaşan Murat Kaymaz; şunları söyledi.

"Pandeminin etkileri henüz otomotiv sanayisinde tamamen ortadan kalkmış değil. Üretim esnasında görülecek bir pozitif vaka bile o üretim bandının tamamen kapatılacağı için üretim duruyor. Dolayısıyla pandeminin de gidişatına bağlı olmakla birlikte piyasada araç bulunurluğu noktasında gelecek yılın ilk çeyreğinde bir rahatlama olacağını öngörüyoruz."

VATANDAŞ ARTIK YATIRIM ARACI OLARAK GÖRÜYOR

Araç fiyatlarının çok hızlı artmasından dolayı vatandaşların artık otomobili bir yatırım aracı olarak görmeye başladığını söyleyen Kaymaz” İnsanlar altın, dolar alır gibi parası olan araba almaya başladı. Son bir yıl içinde bazı araçlar yüzde yüzün üzerinde zamlandı diyebilirim.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Galericiler esnafı olarak yeni sitemizden memnunuz, bizlere bu imkânı sağlayan yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Şehrin dışında olmamız, mesafe olarak uzak olsa da mesleğimiz gereği geniş alana ihtiyacımız vardı, şehir büyümüştü ve artık eski yerimiz hakiki manada bizi daraltıyordu.

Haber:İbrahim Taş