Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

HARÜSEM ÇOCUK KAMPÜSÜ YENİLİKLERE DEVAM EDİYOR

Güncel 23.01.2021 19:08:10 0
HARÜSEM ÇOCUK KAMPÜSÜ YENİLİKLERE DEVAM EDİYOR

2015 yılından bu yana Harran Üniversitesi öğretim üyelerinin ve profesyonel eğitmenlerin çalışmalarıyla faaliyetlerini sürdüren Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARÜSEM) Çocuk Kampüsü, yeni yılda daha güçlü bir eğitim programı ile yoluna devam ediyor.

2021 eğitim programı ve yenilikleri tanıtmak için HARÜSEM Çocuk Kampüsü öğrencileri ve yetkilileri Harran Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’i makamında ziyaret etti. 
Okul Öncesi Eğitmeni Songül Çiftçi, Çocuk Kampüsü Yöneticisi ve Okul Öncesi Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Dr. Seval İnce Ördekoğlu ve HARÜSEM Müdürü Dr. Ahmet Göçen’in katıldığı ziyarette 2021 çalışmaları tanıtıldı.

Çevre ve Doğa Eğitimi Önceliğimiz

Günümüzde çocukların toprağa dokunmadan, çamuru tanımadan dört duvar içerisinde ve ekranlarla büyümekte olduklarını ifade eden HARÜSEM Müdürü Dr. Ahmet Göçen; “HARÜSEM Çocuk Kampüsü; toprağın kokusunu bilen, doğaya saygılı çocuklar yetiştirmek için yenilikçi programlar ile işini en iyi şekilde yapmaktadır. Çocuk Kampüsü için Osmanbey Kampüsü adresinde her çocuğun çizmelerini giyerek her gün en az 1 saatlerini açık havada geçirecekleri, kendi yetiştirdikleri sebze ve meyveleri topladıkları bir ortam oluşturuluyor. Yeni düzenlenecek olan bahçede çocukların, ağaçların altında koşuşturabilecekleri, su ve kuma dokunabilecekleri, kütüklerin üzerinde dengede yürümeye çalışacakları düzenlemeler yapıyoruz” diye konuştu. 

​Müzik, Spor, STEM ve Sanat Kursları

HARÜSEM Çocuk Kampüsünde eğitici sanat çalışmaları, sosyal etkinlikler, drama çalışmaları, fen doğa ve matematik çalışmaları, gelişim aktiviteleri yaptıklarını ve bu aktiviteleri öğrencilerin gelişim özelliklerine göre gruplandırılarak gerçekleştirdiklerini vurgulayan Dr. Ahmet Göçen; “Öte yandan sınıflar, çocukların bireysel çalışmalarını destekleyecek blok, dramatik oyun, kitap, fen ve matematik, müzik ve sanat gibi öğrenme merkezlerine göre düzenleniyor. HARÜSEM Çocuk Kampüsü doğa ve sanat eğitimine vurgunun yanında geleceğin teknolojilerine uyum sağlamak adına STEM ve robotik derslerine de yer verilmektedir. Çocuklarının geleceğini düşünen aileler için HARÜSEM Çocuk Kampüsü yenilikçi vizyonu ile yeni eğitim öğretim yılında Şanlıurfa’da fark oluşturmaya devam edecektir” dedi. 

HARÜSEM Çocuk Kampüsü öğrencileri ve yetkililerinin ziyaretinde, sağlıklı çocukların sağlıklı bireyleri, sağlıklı bireylerin ise sağlıklı bir toplumun temelini oluşturduğunu belirten Harran Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Yarınımızı oluşturacak çocuklar yetiştiriyor olmanın bizlere verdiği sorumluluğun bilincindeyiz. Uzman eğitmenlerimiz ve okul öncesi eğitimi öğretim üyelerinin danışmanlığında eğitimler vermeye çalışan HARÜSEM Çocuk Kampüsüne her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.