Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Ceylanpınar'a Çifte Müjde

Güncel 12.01.2021 09:55:47 0
Ceylanpınar

CEYLANPINAR’A ÇİFTE MÜJDE
 
DOĞALGAZ İHALESİ YAPILDI, CEYLANPINAR-KIZILTEPE KARAYOLU İHALEYE ÇIKTI
 

CEYLANPINAR/ Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi Belediye Başkanı Feyyaz Soylu’yu ziyaret eden  AK Parti Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı,  Ceylanpınar ilçelerine doğalgaz ulaştırılması amacıyla hazırlanan projenin ihalesinin tamamlandığı, Ceylanpınar - Kızıltepe Karayolunun ise ihaleye çıktığı müjdelerini verdi. Başkan Soylu, bu projelerde emeği geçen herkese ilçe halkı adına teşekkür etti.


 
Göreve geldiği günden itibaren merkezden kırsala kadar sorunları bizzat yerinde tespit edip ilçede hizmet seferberliği gerçekleştiren Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, konuğu olan Milletvekili Doç. Dr. Halil Özyavlı ve beraberindeki heyete, ilçede devam eden çalışmalar ve ileriye dönük projeleri konusunda bilgi verdi. 
 
SOYLU “MİLLETİMİZİN HİZMETKARIYIZ”
 
Başkan Feyyaz Soylu, Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı’nın yanı sıra Ak Parti Viranşehir ilçe Başkanı Ali Tekin, Ak Parti Ceylanpınar ilçe Başkanı Halid Şimşek, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meral Beşkat, Belediye Meclis Üyeleri ve önceki dönem Ak Parti Ceylanpınar ilçe Başkanı Ahmet Güntekin’in de katıldığı ziyarette, “Biz Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi milletimizin hizmetkarıyız” dedi.
 
Halkın beklentilerini dile getirirken ilçenin doğalgaza kavuşmak için gün saydığını anımsatan Başkan Soylu, “Diğer fosil yakıtlara göre, daha temiz, ekonomik, ısıl verimi yüksek, zehirsiz ve güvenli bir yakıt olan doğalgaz ilçemiz için çok değerli bir hizmet olacaktır” dedi. Başkan Soylu, Ceylanpınar- Kızıltepe Karayolu’nun ulaşım kolaylığı ve kazaların önlenmesi açısından önemine dikkati çekerek, bunun da bir an önce tamamlanmasını beklediklerini ifade etti. 
 
Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı ise her iki konuda da çok önemli bir mesafe alındığını, doğalgaz projesinin tamamlanmasının ardından ihalenin gerçekleştiği müjdesini vererek, “Doğalgaz işimiz resmi gazetede yayınlandı. Ceylanpınar-Akçakale doğal gaz çalışmaları inşallah başlıyor.  Halkımıza müjdeyi verebiliriz” dedi.
 
Milletvekili Özşavlı, “Bizim evimiz ve yuvamız” dediği Ceylanpınar’ın her talebinin takipçisi olduklarına vurgu yaparak, “Türkiye’nin her bir ilini her bir ilçesini bizzat takip eden Cumhurbaşkanımız Ceylanpınarı da izliyor. Bizden il başkanımızdan ilçe başkanımız ve Belediye başkanımızdan soruyor. Geçen yıldan itibaren gidip geldik ve şükürler olsun ki Ceylanpınar-Kızıltepe yolu ihaleye çıktı” dedi.
 
Bu yolda çok kazalar olduğunu hatırlatan Özşavlı, “Başkanlarım sürekli bana bu konuyu iletiyordu. Bende Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ve  Ulaştırma Bakanlığı’na ne zaman gitsek Ceylanpınar-Kızıltepe yolu  ile Viranşehir çevre yolunu sürekli gündeme getiriyorduk. Şimdi o işler bitti ihale süreci başladı. Yakında karayolumuzun çalışmalarına başlanacak” bilgisini verdi.
 
Özşavlı, eski bir kilitli parke fabrikası olduğunu, bununla ilgili de çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Başkanımız geldi bunun tamirini istedi, gerekli hibe desteği sağlandı. Bunun da müjdesini bu vesileyle vermek isterim” dedi.
 
“BAŞKAN SOYLU PROJELERLE GELİYOR”
 
Milletvekili Özşavlı, Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu’nun kendilerine sürekli projelerle geldiğini, ilettiği her talebin de takipçisi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
 
“Kepez’de 320 dönümlük arazi alınarak Millet Bahçesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Belediye başkanımız sürekli projelerle geliyor, kendisiyle birlikte uğraşıyoruz. Yakın zamanda Ceylanpınar gümrük kapısını açtık. Gümrük Kapısı bizlere yeni fikirler verdi. Bakan yardımcımıza şu öneriyi sunduk;  Madem OSB açamıyoruz, TİGEM’le beraber ne yapabiliriz? Bunun üzerinde çalıştık. Gıda üzerine OSB konusu gündeme geldi. TİGEM’in içinde bulunduğu bir çalışma ile Ceylanpınar’ımıza  istihdam olanakları sunacağız.”

Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, başkanlık makamındaki sohbetin ardından  Milletvekili Özşavlıve beraberindeki heyete kırsal mahallelerde devam eden belediye çalışmalarını yerinde gösterip, bilgi verdi. Yukarı Karataş Mahallesinde devam eden kilitli parke çalışmalarını yerinde inceleyen Milletvekili Özşavlı iseçalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Feyyaz Soylu’ya teşekkür etti.
 
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı, ilçedeki temasları kapsamında,  , AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret edip, genel merkez tarafından Kadın Kolları Başkanlığına atanan Meral Beşkat ve Gençlik Kolları Başkanlığına yeniden seçilen Abdulhadi Dakak’ı tebrik ettikten sonra Ceylanpınar Kaymakamlığını da ziyaret etti.