Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Beyazgül'den Engelliler günü mesajı

Güncel 2.12.2020 21:26:00 0
Beyazgül

Mesajında sosyal belediyecilik vurgusu yapan Başkan Beyazgül, engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduklarını belirterek şehri imar ederken engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için elimizden gelen tüm çabayı sergilediklerini vurguladı.

Mesajında Başkan Beyazgül, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” farkındalık oluşturulması ve bizim için çok özel olan vatandaşlarımızı daha iyi anlayabilmemiz adına önemli bir gün.  Ancak sadece bir gün değil, her zaman engelli vatandaşlarımızı hatırlatacak ve onların yaşamını kolaylaştıracak hizmetleri sunmak sosyal Belediyeciliğimizin en temel görevidir.

Büyükşehir olarak milletimizin bütün kesimlerine ihtiyaç duydukları hizmeti götürmek için imkânlarımızı seferber ediyoruz. Yerel yönetimlerde, engelli hizmetleri konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı devrim niteliğindeki atılımları sürdürüyor, hayata geçirdiğimiz her hizmeti engelli vatandaşlarımızı hesaba katarak gerçekleştiriyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolu, engelli insanlarımızın, toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür.

Bu anlayışla her zaman "İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" düsturu esas kabul ederek yaptığımız yatırımlarda, hizmetlerde, çalışmalarda, aldığımız kararlarda hep insanı işin merkezine koyduk. Toplamda 14 bin metrekare alan üzerinde kurulu olan; Türkiye’nin en modern ve donanımlı Engelliler Koordinasyon Merkezimizde; Psikolojik Danışmanlık Hizmeti, Sporla Rehabilitasyon Hizmeti, Beceri Kazandırma Eğitimleri, Meslek Edindirme Eğitimleri, Fizik Tedavi Hizmeti, Kültür Turizm Turları, Medikal Yardımı, Ev ziyaretleri ve Aile Eğitimleri alanında tüm engelli vatandaşlarımızı kapsayan faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz.

Unutmayalım ki, herkes bir engelli adayıdır. Yeter ki zihinlerimizdeki engelleri kaldıralım. Bedensel engeller, insanların üretmesine, düşünmesine, toplumun içinde yer almasına engel değildir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak;  aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Bu vesileyle engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler temenni ederim” diye konuştu.