Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan peltek "Şanlıurfa gıda ihtisas OSB'de alt yapı çalışmaları hızlandırıldı"

Güncel 27.01.2021 19:39:04 0
Başkan peltek

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Ülkemizin en önemli tarım üslerinden biri olan ve GAP’ın başkenti Şanlıurfa’da kurulan ŞUTSO’nun da ortaklarından olduğu Şanlıurfa Gıda İhtisas OSB’de alt yapı çalışmalarının hızlandırıldığını söyledi.

Yürütülen çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, şöyle devam etti: “Yatırımcılara 6. Teşvik Bölgesi Hibe ve Destek Programı kapsamında yer alan birçok muafiyet ve teşvik imkânı sunan Şanlıurfa Gıda İhtisas OSB’de, altyapı proje işlerinde kazı, dolgu ve patlatma çalışmaları devam ediyor.

Alt yapı yapım işi kapsamında patlatma yapmak suretiyle yol yapımı çalışmaları başlatıldı. Aralarında Şanlıurfa Valimiz Sn. Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Kaya’nın bulunduğu Şanlıurfa Gıda İhtisas OSB’nin kurucu ortaklıkları ve Şanlıurfa Gıda İhtisas OSB personelleriyle birlikte koordine içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah en kısa sürede tüm alt yapı projelerimizi tamamlamayarak yatırımcılarımıza tüm parselleri tahsis etmeyi, buna bağlı olarak da yerel ürünleri markalaştırmayı ve bölgedeki istihdamı artırmayı amaçlıyoruz. Yatırımcılarımıza önemli bir potansiyel ve küresel rekabet ortamında avantaj sağlayan Şanlıurfa Gıda İhtisas OSB’ye büyük bir ilgi var.

Türkiye’de tarım potansiyelinin yoğun olduğu şehrimizde, katma değerli ürünler üretmek üzere tüm yatırımcılarımızı bekliyoruz.” dedi.

2017 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan, altyapı yapım işlerinde kazı, dolgu ve patlatma çalışmaları ile yol yapımı çalışmaları süren, toplam 235 hektarlık alanda 86 sanayi parseli bulunan Şanlıurfa Gıda OSB’de, 4 bin kişilik istihdam ve yerel ürünlerin markalaştırılması hedefleniyor. Aralarında tahin helva, fıstık işleme ve paketleme, domates ve biber salçası, gıda paketleme gibi firmaların bulunduğu 12 firmaya yer tahsisi yapılan Şanlıurfa Gıda İhtisas OSB’de, 4000 m3 lük atık su arıtma tesisi ve toplam 9 kilometrelik imar yollarının alt yapı inşaat süreci devam ediyor.

2018 Yılı yatırım programına dahil edilen Şanlıurfa Gıda OSB, 28.12.2017 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescil edilmişti. Tescil işlemi tamamlanan OSB, Eyyubiye ilçesi Koçören mevkiinde 235 hektar büyüklüğünde alanda kuruluyor. Yaklaşık 4 bin kişilik istihdam oluşturması beklenen Gıda İhtisas OSB’nin kurucu ortakları; yüzde 32 ile Şanlıurfa Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, yüzde 28 ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 28 ile Şanlıurfa Ticaret Borsası ve yüzde 12 ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden oluşuyor.