Bugün, 26 Haziran 2025 Perşembe

SURİYELİLERDEN SOMA’YA DESTEK

Harran Kaymakamlığı 27.05.2014 17:27:16 0
SURİYELİLERDEN SOMA’YA DESTEK
Harran Konteyner kentte kalan suriyeli misafirler’den  Soma’ya Yardım amaçlı kermes yapıldı.  tüm geliri Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen elim maden kazasında hayatını kaybeden maden işçilerin ailelerine ulaştırılmak üzere kermes düzenlendi. Kermese Harran ilçe kaymakamı Muhammet Selami Yazıcı, harran belediye başkanı Mehmet Özyavuz, Cumhuriyet  savcısı, sinan Okve Celal Sarıdere, Harran’da görev yapan hakimlerden Adem Yurt, Duygu Doğan Akkaya, Pınar Yiğit Yılmaz, Diğer daire amirleri, Kamp müdürü İbrahim Kızıl ve  kamp idaresi katıldı.
 
Harran konteyner kentte  yapılan kermeste konuşan Harran ilçe kaymakamı Muhammet Selami Yazıcı, Harran konteyner kentte yaşayan suriyeli kardeşlerimizin , Yakın zamanda Somada yaşadığımız meden faciasında şehit olan kardeşlerimiz için bir yardım talepleri olmuştur  böyle bir teklifle bize geldiklerinden sonra kamp yönetimi olarak bir kermes düzenleme kararı aldık. Buradaki Suriyeli annelerimiz Bizim temin etmiş olduğumuz bazı malzemelerle kendi yöresel yemeklerini yaparak bir kermes düzenledi ve buradan elde edilen gelirler ile Afad’ın açmış olduğu Soma için açmış olduğu hesaba yatıracağız. Burada suriye ve türkiye kardeşliğin ortamını dahada ileriye getireceğinin kanaatindeyim,  bizim bu savaş neticesinde Ensar Muhacir olarak gördüğümüz bu birlik ve beraberliği  ileriye götürme adına güzel bir etkinlik oldu. Bu teklifle yanımıza gelen suriyeli misafirlerimize ve    emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Suriyeli Halid Kaddur : yaptığı açıklamada, Biz bugün somada hayatını kaybeden türk kardeşlerimizin yanında duruyoruz. Bizim yanımızda duran türklerin yanında durmak istedik ve taziyelerimizi buradan duyurmak istedik.  Biz bır ruh bir beden  acımız bir sevincimiz bir onun için azda olsa şehit ailelerine yardımda bulunmak istedik. Dedi.
Suriyeli LEMAAN  ise şunları kaydetti, Ben ve bazı suriyeli kardeşlerim ile Harran konteyner kentte Soma daki şehit ailelerin yanında durmak amacıyla kermes düzenledik. Azda olsa kardeşlerimizin yanında durmak istedik. Allah şehitleri rahmet eylesin ailelerine  sabırlar diliyoruz. Türkiyenınbize yaptıkları iyilikleri unutmuyoruz  azda olsa bizde Türkiye için bizde duyarlı olmak istedik. Dedi.
Haber:Abdullah Akkurt/Harran