Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Harran dan uzaya astronomik bakış

Teknoloji 24.10.2010 17:29:00 0
Harran dan uzaya astronomik bakış


GAP Bölge Kalkınma İdaresince düzenlenen 'Dünya Astronomi ve Uzay Etkinlikleri', dünyada ilk gözlem yapılan mekanlar arasında yer alan Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki törenle sona erdi. Etkinlik, 'uzay' konulu fotoğrafların yer aldığı serginin açılışıyla başladı. Sergiyi gezen protokol üyeleri ve katılımcılar, daha sonra tarihi mekanda kurulan teleskoplarla gökyüzünü inceledi.



Evladını görmek istedi, canından oldu

İstanbul'da imam nikahlı eşi Elmas Akın'la 6 aydır ayrı yaşayan cam ustası Çetin Gül, 4 yaşındaki oğlunu görmek uğruna canından oldu. Önceki akşam eşinin Sütlüce Mahallesi Cebeci Çıkmazı Sokak'ta yaşadığı eve giden Gül ile eşinin ağabeyi Aziz Akıncı arasında tartışma başladı. Taraflar silahlarına sarıldı. Erken davranan Aziz Akıncı, Gül'ün üzerine silahındaki mermileri boşalttı. Gül öldü, Akıncı gözaltına alındı.



Otobüsün altında kalanlar kusurlu

İzmİr'de belediye otobüsünün çarpması sonucu, haziran ayında hayatını kaybeden baba-kız, karşıdan karşıya geçerken yaya gecidi kullanmadıkları için asli kusurlu bulundu. 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşan bilirkişi raporunda Hakan Türksever idaresindeki otobüsün 49 kilometre hızla gittiği belirtildi ve kaldırımda yürüyen Rahime Korkmaz (36) ve Mehmet Kaya'nın (80) aniden karşıya geçmek istedikleri anlatıldı.



Tuvaletini yaparken uçuruma düştü

Antalya'da emlakçılık yapan A.B., bir arkadaşı M.Y. ile birlikte Konyaaltı sahilinde alkol aldı. Ardından, Altınyaka yol kavşağındaki Meşelik mevkiine gelen A.B., 100 metrelik uçurumun kenarına park etti ve tuvaletini yapmak için dışarı çıktı. Ancak dengesini kaybeden şahıs uçuruma yuvarlandı. M.Y., de yanına indi. İtfaiye ekipleri 2,5 saatlik uğraştan sonra iki kafadarı yukarı çıkarabildi.