Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yıldız, Macron’a adeta kükredi

Siyaset 29.10.2020 17:17:12 0
Yıldız, Macron’a adeta kükredi

Yıldız, Macron’a adeta kükredi

Pandemi kurallarıyla Şanlıurfa sokaklarını adım adım gezen AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa / Şanlıurfa’yı Sokak sokak gezip esnafla sohbet eden, Türk ve Azerbaycan bayrağı dağıtan AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, İslam düşmanı söylemlerde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a da adeta kükreyerek sert tepki gösterdi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız Divan Yolu Caddesinde Esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Cumhuriyet Bayramını Türk Bayrağı dağıtarak kutlayan Yıldız, Dağlık Karabağ’da topraklarını işgalden kurtarmak için operasyon başlatan Azerbaycan halkına destek için Azerbaycan Bayrağı da hediye etti.

Mevlid Kandili vesilesiyle esnaf ve vatandaşların kandillerini kutlayan Başkan Yıldız’ın Pandemi süreci nedeniyle ziyaretlerine sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygunluğa büyük özen gösterdiği gözlendi.

Ziyaretlerinde esnaf ve vatandaşların önerilerini, taleplerini ve sorunlarını dinleyen Başkan Yıldız, tüm anlatılanları tek tek not aldırarak, bizzat kendisinin takip edeceği sözünü verdi.

Ziyaretleri esnasında basın mensuplarına da açıklamada bulunan Başkan Yıldız, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un İslam’ı hedef alan sözlerini eleştirdi. Ayrıca Fransa’da yayın yapan Charlie Hebdo dergisinin Peygamber Efendimiz ve Cumhurbaşkanımız hakkındaki eleştiri sınırlarını aşan, nefret dilinin kullanıldığı karikatürler ile ilgili de bir açıklama yapan Başkan Yıldız, şunları söyledi;

“Bu bir karikatür değil, bu bir mizah değil ve bu bir derginin eğlence köşesi değil bu terbiyesizliktir. İslam’a ve Müslümanlara duyulan nefrettir. Şunu unutmasınlar ki artık karşılarında güçsüz, zayıf, ve boyun eğen bir ülke yok. Yine şunu unutmasınlar ki karşılarında el pençe duran hesap veren ve boyun eğen bir lider de yok şükür. Tarihi sömürge, zorbalık ve soykırımla dolu olan Fransa’nın İslam’ı Peygamber Efendimizi, İslami değerleri aşağılayan ve yine İslam’ı terörle ilişkilendiren bu ahlaksız zihniyeti şiddetle kınıyorum.”

Başkan Yıldız, devam eden Dağlık Karabağ operasyonu ile ilgili olarak, “İki Devlet Tek Millet olarak Karabağ özgür olana kadar Azerbaycan’a desteğimizi sürdüreceğiz. Bu hususta bütün mecralarda tek yürek olup zulme hep birlikte dur diyeceğiz. Azerbaycan halkına maddi ve manevi desteğimizi sürdüreceğiz. Allah’ın izniyle Karabağ en kısa sürede işgalden kurtulacaktır” ifadelerine yer verdi.