Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kim Tutar Zeynel Başkanı!

Yazarlarımız 27.10.2020 20:59:33 0
Kim Tutar Zeynel Başkanı!
Gün geçmiyor ki Büyükşehir Belediyesi’nin basın bürosundan müjdeli bir haber gelmesin. Vallahi başımız döndü desem yeridir. 
 
Projelerinde toplumun her kesimini düşünmekle kalmayıp, gençlere, kadınlara, yaşlılara ve engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetlere ayrı bir özen gösteren Zeynel Başkan, soluksuz çalışıyor.
 
Tarihi değerlerimize sahip çıkan, klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik adına tarih yazan Zeynel Başkanı kutlamak istiyorum. Çünkü, hiç kimsenin aklına hayaline gelmeyen hizmetler belediyelerimiz sayesinde Şanlıurfa halkı ile buluşuyor. 
 
Ağabey belediye olarak ilçe belediyeleri arasındaki uyumu ve ahengi sağlamakla kalmayıp, mege projelere öncülük eden Zeynel Abidin Beyazgül, seçim propagandası sırasında ne söz verdiyse yerine getiriyor.
 
Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında öylesine güzel bir uyum var ki bu işbirliği halka hizmet olarak dönüyor. 
Oysa eskiden ayak kaydırma işleriyle uğraşanlar birbirleri ile bırakın kol kola girmeyi, yapılan hizmetleri karalamak için sahte hesaplar bile açıyorlardı. 
 
Şükürler olsun ki;  Zeynel başkanın mütevazi kişiliği, hoşgörüsü, beyefendiliği, ikili ilişkilerdeki başarısı, iletişim becerisi, elinin kolunun Ankara’ya kadar uzanabilmesi ve şahsının gördüğü saygınlık Şanlıurfa için tüm kapıların sonuna kadar açılmasını sağlıyor. 
 
 
Büyükşehir Belediyesinden son olarak basın kuruluşlarının mail hesaplarına  “Akıllı Bisiklet Yolu” başlığı ile bir haber düştü. 
İnanın bunun ne olduğunu ben bilmiyordum. 
Sağ olsun dünyanın bir numaralı arama motoru Google  her şeyi söylüyor.  
Bir araştırma yaptım muazzam bir şey bu….  
Her yaş grubunu heyecanlandıran özellikle de gençleri uçuran bu proje için kendisini tebrik etmek istiyorum. 
 
Yol, su ve kanalizasyon gibi hizmetler elbette gerekli. 
Elbette bunların da haber değeri var. Ancak, 21. Yüzyıl belediyeciliğinde bir başka ifadeyle  yeni nesil belediyecilikte gönüllere dokunmak var. 
İşte Büyükşehir Belediyesi de bunu yapıyor. 
 
Sosyal medya hesaplarını da oldukça etkin kullanan belediyeler arasında olan Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel ve sosyal faaliyetleri pandemi salgınına rağmen devam ediyor. 
 
Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklerden birisi de “Açık Hava Arabada Sinema” ekinliği. Bu da benim en çok ilgimi çeken hizmetlerden birisi oldu. 
 
Bu etkinliğini bir adım daha ileri taşıyan Büyükşehir Belediyesi, burada izlenecek filmleri sosyal medya hesaplarından oylamaya sunarak, film seçimi yapıyor. 
 
Film adları yazılıp hangisi daha çok istendiyse izlenme listesine o alınıyor. Çok ilgimi çekti. Bunun için de bir kez daha “Helal olsun” diyorum Zeynel Başkana. Bu proje mega proje değil elbet ama gönüllere dokunan, ruhlara dokunan bir proje olduğu için tebrik etmek istiyorum. 
 
Siyasi görüşü ne olursa olsun bu kadim şehrimiz için taş üstüne taş koyanın karşısında şapka çıkartırım. 
 
Ama bu kente zarar veren, aldığı oyların hakkını vermeyen, “küçük olsun benim hesabıyla nalıncı keseri gibi hep bana hep bana diyen ufak beyinlilerin karşısında olmayı, onları afişe etmeyi de görev biliriz.
 
Kalın sağlıcakla
İsmail ÇÖLKESEN