Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

YETİNMEYİ BİLİRMİSİN?

Yazarlarımız 23.09.2020 22:01:08 0
YETİNMEYİ BİLİRMİSİN?
YETİNMEYİ BİLİRMİSİN?
 
 
Sezen Aksu’nun şarkı sözünde dediği gibi
 
Yetinmeyi bilir misin?
Sana verdiği kadarıyla hayatın
Hoş
Bilsen de bilmesen de
Yara bere içinde bu yollardan geçeceksin

Hepimiz hayatta kalabilmek ve yaşam mücadelemizi sürdürmek için bir takım yollardan geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. Kimimiz yara bere içinde kimimiz, sağ salim atlattık.
Tüm yaralara ragmen İnsan, Allah’ın ona bahşettiği bedende ruhunu doyurmaya çalışan bir varlık değil midir.? Peki ruhumuzu nasıl ve ne ile doyuruyoruz.? Manevi anlamda yaşadığımız boşlukları, maddi açıdan doldurmaya kalkıştığımızdan, kendi kendimize yetinemiyoruz. Bunu bilen Sezen ablamız yaşamla bütünleştirdiği şarkı sözlerine şöyle devam ediyor.

Kazanmayı isterdim kaybetmeyi değil
Ama olmadı yar
Kendini kayırıyor her insan önce
Bu yüzden aşka kıyar

Belki de bugüne kadar yitirdiğimiz aşklarımız (maddi manevi sahip olduğumuz herşey) yitirdiğimiz hayallerimiz, kendimizi kayırdığımızdandır. Ama herşeye rağmen kimimiz isyan eder, kimimiz direnir, kimimiz de alışırız gitmelere…Sezen ablamız gibi isyan etmeden gidenlerimiz de var.

Giderim alışığım gitmelere
Direndi bu can ne bitmelere
Giderim alışığım gitmelere
Gerek yok isyan etmelere

Gerçeklerle yüzleşebildiğimizde, geçmişimiz artık bize zarar veremez. Geçmişte yaşadıklarımıza üzülmek yerine yaptığımız hatalardan ders çıkarmaya çalışalım. Planladığımız şeylerin yolunda gitmemesinin sebebi, evrenin bizim için yaptığı planların farklı olmasından kaynaklanıyor olabilir. Pikniğe gitmeyi planladığınız gün yağmur yağabilir. Pikniğimize devam edip yağmurda dans etmek, ertelemek ya da durmadan şikâyet etmek bizim elimizde. Yaşamımızı farklı ve dinamik tutan şey, aslında planladığımız şeylerin yolunda gitmemesinden kaynaklanıyor. Olayları akışına bırakarak yaşamaya başladığımızda unutamayacağımız anları yaşamaya başladığımız fark edeceğiz. Bazı şeyler kontrolümüz dışında geliştiğinde şikâyet etmektense kabullenerek duruma adapte olmaya çalışmak, bizi bir adım ileri taşıyacaktır. Hayatta bazen önümüzü göremediğimiz ve sonrasında karşımıza neler çıkacağını öngöremediğimiz anlar yaşayabiliriz. Nereye gittiğimizi bilmeden ilerlemek korkutucu olabilir ve risk içerebilir; ancak ilerlemediğimiz sürece yolun sonunda ne olduğunu asla göremeyiz...