Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Filistin’de 611 yeni koronavirüs vakası ve 9 ölüm kaydedildi

Sağlık 22.09.2020 19:26:52 0
Filistin’de 611 yeni koronavirüs vakası ve 9 ölüm kaydedildi

Bakan, bugün düzenlediği basın toplantısında el-Halil bölgesinin 151 yeni vaka ile en yüksek vaka sayısına sahip olduğunu dile getirerek, onu 149 vaka ile Kudüs, 42 vaka ile Gazze Şeridi ve diğer bölgelerin takip ettiğini bildirdi.

Bakan Keyle, 8’i entübe olmak üzere yoğun bakımda 34 hasta olduğu bilgisini de verdi.

Öte yandan, Başbakan Muhammed İştiyye Ramallah’taki kabine toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

“Koronavirüs vaka oranları hala kabul edilemez derecede yüksek. Geçtiğimiz hafta bir takım katı önlemler açıkladık ve bunları ihlal edenlere katı cezalar uyguladık. Vakaların daha fazla artmasını önlemek için önümüzdeki günlerde önlemleri daha da sıkılaştıracağız.”

İştiyye, dün 420 bin ortaöğretim öğrencisinin ders başı yaptığını söyleyerek, “Böylelikle uzaktan ve okulda eğitim ile tüm sınıflarda karma bir sistem kullanılarak eğitim süreci tamamlanmış olacak. Okul virüs üretmiyor, önemli olan evlerdeki güvenlik. Öğrenci güvenliği kadar öğretmen ve idari personelin güvenliğini de istiyoruz. Umarım hepiniz, özellikle okul müdürleri, güvenlik önlemlerinin uygulanmasını dikkatle takip edersiniz” dedi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre ülkedeki toplam vaka sayısı 46 bin 57’ye, can kaybı 309’a, iyileşen kişi sayısı ise 32 bin 460’a ulaştı.

 

Ramallah/Şarku’l Avsat