Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kurban Mesuliyetimizdir

Yazarlarımız 24.07.2020 11:06:25 0
Kurban Mesuliyetimizdir
Değerli okuyucularımız! 
 
Türkiye genelinde binlerce mağazası olan mağaza markasının, Fetö'nun riyakarlık duyguları gibi Kurban kesimi yapıp ve tasarruf sahibi diyor ki, benim Kurban derisini Kahraman Türk Mehmetçik vakfına bağışlayın, ne yazık ki bu bağışlamayı inatlılıkla kabul etmektedirler. Bu israrı, İslamiyetin hangi kurallına göre yapıyorlar acaba?
 
Cenab-ı Allah, Kahraman Türk Mehmetçiğine dil uzatanların ve saygı-sevgi göstermeyen riyakar "İhanet şebekeleri" nin, bin bir tülü belasını versin ve onları kahr-ı perişan etsin inşallah. 

 

'' Hakikat insanlar için, ne kadar acı olsa da hakikatı söyleyin.'' Hz. Muhammed (s.a.v.) 
''Haksızlıklara baş kaldırmayanlar, onlardan gelecek her kötülüğe katlanmalıdırlar.'' Hz. Ali (r.a.)
''Bir kimsenin kızgınlık zamanını görmeden, o kimseye itimat edilmemelidir.'' Hz. Ömer (r.a.)
 
 
İnsan zaafı olan bir çeşit varlıktır. Peygamberler hariç herkes hata yapabilir. Hatasız kul olmaz. Büyük Türk Milletinin, bundan sonra İslamiyeti Fetö terör klübü gibi maşa olarak kullanan Riyakar, Vatan hainlerine karşı en iyi ders vermek nedir biliyor musunuz? En iyi ders; Vatan hainlerine karşı ekonomik yaptırım uygulanması şartııdır. 
 
Ayrıca alışveriş yaptığınız mağaza zinciri markasının sahibi kimdir İnternette araştırmasını yaptıktan sonra, o mağazalara ilgi gösterin. %100 Yerli malını raflarına koyan mağazalara, Milli-ticari ahlakımızla hareket edersek, Fetö gibi riyakar din tacirlerine en güzel dersi vermiş oluruz. Ve onları ekonomik güçleri ile Vatana ihanet etme hayallerini suya dökmüş olup etkisiz hale getirmiş oluruz. 
 
Türk İslam Dünyası, ne çektiyse hep riyakar din tüccarlarından çekti. İslamiyeti her şeye alet edip, Türkiye'nin sanayi ötesi toplum bir ülke olmasını engellemek ilk hedefleridir. Çünkü dış güçler, Fetö klübü gibi bazı sosyal dilim kuruluşlarını ve hem domuz eti satıp, hem de paket Kurbanlık satışını yapanları aracı olarak kullanmaları ilk hedefleridir. 
 
Ayrıca riyakarlık duygularıyla, Türk İslam alemine, Fetö klübü gibi, yeni usuller getirmektedirler. Mağaza zinciri markasının, islemiyette yeni usulü, kurban kesenin derisini Mehmetçik vakfına bağış yapmamaları, açık ve net bir belgesidir. İtirazı olan varsa, buyursun hodri meydan!
 
 
RİYAKAR MAĞAZA ZİNCİRLERİNİN KURBAN DERİSİ VURGUNU!
Ey Kahraman Türk Mehmetçik vakfına Kurban derilerini bağışlamaya aciz binlerce mağaza yönetim takımı! "İmanın ve Allah korkusunun zayıfladığı yerde halkın huzuru sarsılır."
 
Hz. Muhammed (s.a.v.) hadis-i şeriflerinde:  "Rahmet-i ilahiden feyz alan bir kalp, her türlü manevi terraki ve İslami kemale layık olur." ve "Biriniz kendi nefsinde yaptığı en küçük günahından (sorumlu) tutulmaktan korksun." buyuruyor.
 
Türkiye genelinde binlerce mağaza zincirleri olan mağaza zinciri yetkililerinin, sözde İslamiyetin bir dilimi vacip olan Kurban Bayranmına saygılıyız mesajını verip, kurbanlık kesimi yapıyorlar. Bu mağaza zincirlerinden Kurban alan, tasarruf sahibi diyor ki, benim Kurban derisini Kahraman Türk Mehmetçik vakfına bağışlayın. Verilen cevap: Kahraman Türk Mehmetçik vakfına bağış yapamayız, başka vakıflarla anlaşmamız var. 
 
SORU? Bu mağaza zinciri markası, İslamiyetin hangi kurallarına göre bu cevabı veriyor? Ayrıca bu mağaza zinciri markasının, Kahraman Türk Mehmetçik vakfına saygısı olmadığını açık ve net bir ifade ile itiraf etmiyor mu? 
 
Eğer Bu mağaza markasının saygısı var ise, namusumuzun, mal ve can güvenliğimizin bekçiliğini yapan Kahraman Türk Mehmetçiğine neden saygı göstermiyor? Lafla Müslümanlık ve Millilik olmaz. 
 
BİLGİLENDİRME:
Kurban kesimi yapan bu mağaza markası, Ege, Akdeniz ve bazı büyük şehirlerde domuz eti de satıyor. Ailece bu mağazalara gittiğiniz zaman, çok dikkatli olmalısınız. Bilmeyerek domuz eti ürünlerine dokunduğunuz zaman, mekruhtur, onun için böyle mağazalara girdiğimiz zaman, çok dikkatli olmalıyız.
 
Kahraman Türk Mehmetçiğe saygı göstermeyen mağaza zinciri markasına  Allah korkusunu hatırlatma:
İnsanları iyilikte devam ettiren, kötülüklerden koruyan şey Allah korkusudur. Bu korku olmazsa ihtirası gemlemek ve kötülüğü önlemek imkansız hale gelirdi.
 
Allah korkusu, ibadetin ziyneti ve manevi terkinin merdivenidir.
 
Allah korkusu, kalpte yanan bir nurdur ki, insan hayır ve şerri onunla görür. 
 
Allah korkusu, Cenab-ı Allah'a itaat edip isyan etmemek, hatırlayıp unutmamak ve şükredip küfran-ı nimet etmemektir.
 
İnsan, yaptığı işlerin Cenab-ı Allah tarafından görüldüğünü hakkıyle bilirse kendini kötülükten çeker. Eli harama, dili yalana cür'et edemez. Bu bilgi; kötülüğe karşı ayakta bağ, elde kelepçe, dudakta kilid  ve iyilik yapmakta muharrik bir kuvvet olur. Hz. Muhammed (s.a.v.) hadis-i şeriflerinde, "Kişiye ilim olarak Allah korkusu yeter. Bir ferde cehalet bakımından kendi nefsini beğenmesi kafidir." buyuruyor.
 
Hem kurbanlık kesimi yapan ve hem de domuz eti satışı yapan ve yerel ürünlere karşı zaafı olan, Türkiye genelinde binlerce mağazası olan bu mağaza markasına öneri: "Takvaya sahip olmak isteyen günahları terk etmek zorundadır. Çünkü asinin kalbinde takva gülü açmaz. Allah korkusu olmayan kalp, taştan daha serttir. Gökten ne kadar rahmet yağsa taşın üzerinde gül ve sünbül yetişmez. Allah korkusu, demir gibi kalbi hamura, taş gibi gönlü toprağa çevirir." 
 
Ayrıca bu mağaza zinciri markası, ticaret yaptığı Türkiye de, raf bedeli şartı duygusu ile Allah'tan korksun, Ay-Yıldızlı Şanlı Türk Bayrağına saygı göstersin ki, veliniymeti olan Türk Milleti de kendilerine ilgi göstersin. Cenab-ı Allah, yaptıklarımızı biliyor ve ona göre de karşılığını veriyor. 
 
Kahraman Türk Mehmetçiğine saygı göstermeyen büyük mağaza zinciri markası, Türk Çiftçisi ve sanayicisini raf terörü faaliyetleriyle sömürmeye ve raf bedeli olarak aldığı ücretini vergilendirmiyor. Ayrıca haksız rekabet de oluşuyor. 
 
Stratejik önem taşıyan başta işsizlik olmak üğzere, her türlü ahlaksızlıkların oluşmasına sebep olan bu mağaza zinciri markası, acilen kontrol altına alınması gerekir. 
 
Hz. Muhammed (s.a.v.)'in: ''Kütü kişiyi anmaz, kötülüğünü söylemezseniz halk nereden bilecek onu? Kötü kişiyi kötülüğü ile anın da halk, ondan çekinsin.'' buyuruyor. Bu Hadis-i şerife dikkat etmesi gerekmiyor mu?
 
Zamanın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek diyor ki:  ''Yolsuzluk yapanların Allah belasını versin.'' dediği gibi, mu mağaza zinciri yönetim takımı, Mehmet Şimşek gibi diyebiliyor mu? Diyemez: Çünkü, kendisine menfaat sağlayanlar, kendisini deşifre etme korkusu var. 
 
İtimat kazanmanın en belli başlı yolu, ona layık olmaktır. İtibar kazanmanın en büyük elemanı, karekterdedir. Aynı şey, sizi değerlendirip itimadı kazanmanın en büyük alimidir. 
 
Bir insanı gerçekten tanımak mı istiyorsunuz? Onun, alışkanlık ve ilgilerine eğiliniz, onları öğreniniz. Alışkanlıklarımız, ilgilerimiz kişilik yapımızın temel öğelerinin belirtilerdir. Yaşantımızı biçimlendiren tepkilerimizin, tümü, bunlarla bütünleşir.
 
 
Cümle Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz. 
 
Cenab-ı Allah, Türk Milletine ruhunda Vatan sevgisi olanların, Vatana hizmet etmesini nasip etsin. Türk Dünyasını, birlik ve beraberliklerden ayırmayan kullarından eylesin. 
 
Kaynakça Hadis-i şerifler: Hz. Muhammed ve hadis-i şerifler.  Yazar: Abdulbaki Gölpınarlı Okat yayınevi Kasım 1964