Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İsmail Çölkesen Yazdı: Konuklu “İn”, Karaköprü “Aut”

Yazarlarımız 6.07.2020 15:07:57 0
İsmail Çölkesen Yazdı: Konuklu “İn”, Karaköprü “Aut”
Şanlıurfa’nın parlayan yıldızı; Konuklu
 
 
Şanlıurfa’nın 25 yıl önceki nüfusu 400 bin civarındayken, bugün 2 milyonu geçti. Nüfus artışı doğal olarak mantar gibi binaların türemesine  de yol açtı. Kentin neresine başınızı çevirseniz inşaatlarla dolu. 
 
Devletin pandemi yaralarının sarılması girişimleri sayesinde konut kredisi faizleri yüzde 54’lere kadar düşünce konutlar da peynir ekmek gibi satılmaya başladı. Bu arada fırsatçılar da türemedi değil tabi. Neredeyse yüzde 50’den fazla fiyat artışı yapanların fırsatçılığı konut almak isteyenleri adeta çileden çıkarıyor. Buna rağmen böylesi düşük faizi bir daha göremeyeceklerini düşünenler harıl harıl konut aramayı sürdürüyor. Önümüzdeki dönemde konut stoklarının tükenmesiyle birlikte daha fazla inşaat görürseniz hiç şaşmayın.
 
Yapılan istatistik çalışmalara göre, Türkiye’de sadece evlenme ve boşanmalardan kaynaklı her yıl 600 bin civarında konut ihtiyacı oluşuyor. Bunun yanında başta yurt dışındaki gurbetçiler olmak üzere yatırım amaçlı gayrimenkul alımları da düşünülürse inşaat sektörünün önümüzdeki dönemde yıldızı daha da parlayacak.
 
Piyasanın lokomotifi olan, 250 civarında iş kolunu peşinden sürüklemekle kalmayıp,  vasıfsız işgücünün istihdamına önemli katkı sunan ancak, 2018’den itibaren kur krizlerinden son derece olumsuz etkilenen inşaat sektörünün yıldızının parlaması ekonomiye de güç katacak.  Bugün mantar gibi inşaatlar başlasa bile en erken iki yılda stokların yeniden oluşmaya başlayabileceği tahmin ediliyor. 
 
Şanlıurfa’ya baktığımızda; Kentin yeni yerleşim alanı olarak bilinen Karaköprü’de inşaatların sınırı dağ eteğine kadar dayandı. Dağ geçilemeyince yeni inşaatlar bugüne kadar adı çok zikredilmeyen Konuklu’da yükselmeye başladı. Bir de Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla yıllardır belediyenin asli hizmetlerinden bile mahrum kalan bu semtin yıldızı parlamaya başladı.
 
Yol, doğalgaz, semt pazarı, çok oyun alanları ve sosyal donatılardan mahrum kalan ve neredeyse kaderine terk edilmiş olan bu semt, Haliliye Belediyesi ile yıldızını parlatıyor. Mahallenin her noktasına sihirli dokunuşlarda bulunan Başkan Mehmet Canpolat ile Konuklu çok yakında hizmete doyacak.
 
Belediye ekipleri mahallede harıl harıl yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.. Fen İşleri ekipleri Konuklu Mahallesinde hizmet için seferber oldu. Mahallede yapılmadık yol bırakmama hedefi ile çalışan ekipler yeni yol açma, yol dolguları ve stabilize çalışmalarını sürdürüyor.  Fen İşleri, mahallede bu çalışmaları sürdürürken, diğer taraftan mahalleye kurulacak olan semt pazarı için de hazırlıklar devam ediyor. 
 
Yeri belirlenen semt pazarının zemin dolgusu Haliliye belediyesi tarafından tamamlandı. Yapılacak olan son çalışmalarla semt pazarı vatandaşların hizmetine sunulacak.
 
Yapılan çalışmalar Konuklu mahallesinde takdir toplamaya devam ediyor. Vatandaşlar Haliliye Belediyesinin yol ve semt pazarı çalışmalarından dolayı memnun olduklarını belirterek, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür ediyor. Teşekkürler Başkan… Takibindeyim...Konuklu seninle daha güzel olacak….

Saygılarımla 
İsmail Çölkesen