Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Urfa Çiftçisi Çözüm İstiyor

Tarım 21.05.2020 08:57:37 0
Urfa Çiftçisi Çözüm İstiyor

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, açıklamasında çiftçilerin zor günler geçirdiğine dikkat çekerek, 'Elektrik dağıtımı özelleştirilmeseydi bugün bu sorunu yaşar mıydık?' sorusunu yöneltti ve şunları kaydetti:

 

''Hazine ve Maliye Bakanlığının reklamları televizyonda sürekli karşımıza çıkıyor. İlk önce 100 Milyar TL olarak açıklanan destek paketi tutmayınca 200 Milyar TL’ye o da tutmayınca 240 Milyar TL’ye çıkartıldı, yani söylenen bu şekilde. Hatta bakan bey, ‘Verilen destek çarpan etkisiyle 525 Milyar TL’yi buluyor’ dedi. Gerçekten şok olduk ve merak ettik. TÜİK verilerine göre ülkemizde 23 Milyon 596 Bin aile var. Yani bu demek oluyor ki hane başına 22 Bin 250 TL düşüyor. O zaman sormak lazım 22 Bin 250 TL’yi kim aldı?

 

Anlatılan ve yaşanan birbirinden çok farklı. Alınan tedbirlerin halka ulaşmadığını sokaktan ve gelen telefonlardan görüyoruz. Bankalara kredi almak üzere başvuruya giden vatandaşta arıyor, işkura işsizlik maaşı için başvuruya giden de arıyor; ama hastanelere, köprülere, otoyollara döviz üzerinden verilen garanti ücretleri çatır çatır ödeniyor. Merkezi yönetimin yani hükümetin almış olduğu kararlar halka asla ulaşmıyor. Çiftçi, esnaf, köylü, işçi, bitmiş durumda. Bu vurdumduymazlığın, bu bencilliğin, bu her şeyi ben bilirimciliğin ekonomik sonuçları maalesef ki hepimizi vuracak.

 

Sevgili hemşehrilerim, sürecin en başından beri biz dedik ki; Allah rızası için şu çiftçiye bir müsaade edin, şu günleri rahatça geçirsinler, bu süreçte onlara çok ihtiyacımız olacak ama maalesef uygulamaların tam zıttı oldu. Tabi burada şunu sorgulamak lazım; Elektrik dağıtımı özelleştirilmeseydi bugün bu sorunu yaşar mıydık?

 

Tam da çiftçiler gününde Mardin’den çiftçilerimiz aradı; buğdayların süt döneminde biçime bir ay kala elektrikleri kesilmiş. Şimdi çıkıp istedikleri kadar; ‘Çiftçimize şöyle destek veriyoruz, böyle destek veriyoruz' desinler, hiçbir kıymeti yok. Çiftçinin ne durumda olduğunu, hangi şartlarda yaşamaya çalıştığını en iyi kendisi biliyor. Çiftçinin karnı sizin süslü laflarınıza tok kardeşim.''