Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Haliliye Halk Eğitim Merkez`inden 288 farklı kurs hizmeti!

Kültür-Sanat 26.11.2019 18:45:44 0
Haliliye Halk Eğitim Merkez`inden 288 farklı kurs hizmeti!

Okuma oranının düşük olduğu Şanlıurfa’da Haliliye Halk Eğitim Merkezi büyük görev üstleniyor. Müdür Ömer Haydarlı, “merkezimiz, okumak ve meslek öğrenmek isteyen herkesin emrindedir” diyerek, herkesi açılan kurslara katılmaya davet etti. Merkezin faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi veren müdür Haydarlı, “Şanlıurfa’da okuma seviyesini artırmaya çalışıyoruz, bu nedenle de vatandaşımız hangi saatte istiyorsa o saatte kurslara katılabilir. 15 ayrı okuma yazma kursumuz devam ediyor. Bunların yanı sıra farklı branşlarda bu yıl toplam 288 kurs açtık” dedi.

İŞBİRLİĞİYLE AÇILAN KURSLAR DA VAR

Haliliye Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü, kendi bünyesinde açtığı kursların yanı sıra işbirliği yaparak da 89 kurs açtı. Meslek edindirme kurslarında vatandaşların meslek öğrenmesini Haliliye Halk Eğitim, haftanın her günü çalışmalarını sürdürüyor. Halk eğitim merkezinin yanı sıra gençlik ve spor il müdürlüğüne bağlı gençlik merkezlerinde de kurs verilirken, bu kurslardan yüzlerce vatandaş faydalanıyor.

ENGELLİLER İÇİN DE KURSLAR VAR

Haliliye Halk Eğitim Merkezi müdürü Ömer Haydarlı, engelliler için de meslek ve kişisel gelişim kursları açtığını belirterek, “tüm gayemiz vatndaşlarımızı memnun ederek, onların iyi bir eğitim almasını sağlamak, bu nedenle de engellilerimize yönelik de çalışmalar yapıyoruz. Mesleki ve kişisel gelişim alanında engelliler için 15 kurs açtık. Engellilerimiz de bu kurslardan yararlanıp hem kendilerini geliştiriyorlar, zaman geçiriyor” diye konuştu.

200 EĞİTİCİ EĞİTİM VERİYOR

Haliliye Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda 140 usta öğretici, 60 da milli eğitim bakanlığı bünyesinde çalışan öğretmenler olmak üzere toplam 200 eğitici bu kurslarda ders veriyor. Hafta içi ve hafta sonu devam eden kurslarda, vatandaş dilediği saatte, kendisine uygun saatlerdeki kursu seçerek faaliyetlere katılabiliyor. Akşam da ders verildiğini ifade eden Haydarlı, “yeter ki vatandaşımız okumak istesin, biz her türlü imkanı sağlıyoruz. Hafta sonu ve akşam da derslerimiz var, gündüz çalışan veya fırsat bulamayan kişiler bu eğitimlere rahatlıkla katılabilir” dedi.

SURİYELİLERE DE FAYDALANIYOR

Haliliye Halk Eğitim Merkezi, hiç okula gitmeyen Suriyelileri de tespit edip, onları okula kazandırmaya çalışıyor. Kentin genel noktalarında seyyar satıcılık yapan, mendil satan ya da dilenen çocukları kurslara kaydettirip, Türkçe öğrettikten sonra okullara kaydediyor. İlk okul, orta okul ve lise çağındaki Suriyeli çocuklar, bu şekilde okula devam etme fırsatını yakalıyor.

URFA OLAY GAZETESİ