Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Dolar Uçtu, Sosyal Medya Yıkıldı

Ekonomi 7.10.2019 22:18:56 0
Dolar Uçtu, Sosyal Medya Yıkıldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’nin Suriye’ye yapacağı askeri harekatla ilgili “Eğer Türkiye, benim büyük ve benzersiz bilgeliğim dahilinde limitleri aştığına kanaat getirdiğim herhangi bir şey yaparsa, Türkiye’nin Ekonomisini (geçmişte yaptığım gibi!) tamamen imha edeceğim” tehdidinden sonra yükseldi.

 

Trump’ın Twitter hesabından yaptığı açıklama öncesinde 5.7794 lira seviyesinde olan dolar, 5.80 liraya kadar yükseldi. İlerleyen dakikalarda düşüş gösteren dolar 5.77 seviyesini gördükten sonra, saat 19.10’da 5.81 liraya yükseldi.

 

NE OLMUŞTU?

 

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Suriye’de Fırat Nehri’nin doğusuna yapacağı bir askeri harekata karşı çıkmayacaklarını ama destek de vermeyeceklerini söylemişti.

 

Akşam saatlerinde Twitter hesabından açıklama yapan Trump, “limitleri aşması” durumunda Türkiye’yi ekonomisini imha etmekle tehdit etti.

 

Trump, “Geçmişte güçlü bir biçimde ifade ettiğim gibi ve sadece tekrarlamak için, eğer Türkiye, benim büyük ve benzersiz bilgeliğim dahilinde limitleri aştığına kanaat getirdiğim herhangi bir şey yaparsa, Türkiye’nin Ekonomisini (geçmişte yaptığım gibi!) tamamen imha edeceğim ve yok edeceğim” ifadelerini kullandı