Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Harran’a Turist Akını

Teknoloji 29.04.2019 15:56:41 0
Harran’a Turist Akını
Şanlıurfa’nın Harran ilçesi'de en fazla turist çeken yerler arasında olarak görülüyor.
Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Harran Kubbeli evleri, Harran surları ve Harran Üniversitesiyle turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. Şanlıurfa’nın en fazla turist çeken ilçeleri arasında yer alan Harran’a turistler otobüslerle geliyor. Çevre illerden araçlarıyla gelen turistlerin yanı sıra turlara katılarak guruplarla Harran’ı ziyaret eden turistlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.
Geçtiğimiz senelerde Suriye’de yaşanan iç savaşlar nedeniyle Harran’a gelen turist sayısı oldukça düşmüştü. Bu sene o psikolojiyi yenen turistler Harran’a akın ediyor. Harran Kültür Evi Sahibi Reşat Özyavuz, “ Geçen seneye rağmen bu sene çok iyi turistler. Geçen seneler yanlış anlatıldı ama bu sene o yanlıştan dönüldü o nedenle bu sene çok yoğun inşallah daha da yoğun olacak” ifadelerini kullandı.
“İSRAİL’DEN BİLE TURİST GELİYOR”
Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken Harran’a Türkiye’nin tüm illerinin yanı sıra ülkelerden de oldukça yoğun ilgi görüyor. İlgiden oldukça memnun olan Reşat Özyavuz; “ Almanya, Fransa, İsviçre ve orta doğu ülkelerinden turist geliyor. Hatta İsrail’den bile geliyorlar” dedi