Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

ŞANLIURFA VALİLİĞİ BASIN DUYURUSU

Duyurular 14.06.2018 00:24:44 0
ŞANLIURFA VALİLİĞİ BASIN DUYURUSU
1.        Jandarmanın 179’uncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa İl J.Komutanlığı personeli, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet YAVUZ, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan ASLAN ile Şehit yakınlarının katılımı ile Osmanbey Şehitlik Anıtına çelenk konulmuştur.
 
2.      Çelenk koyma töreni saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif ÇETİN’ in Jandarmanın 179’uncu Kuruluş Yıl Dönümü ve Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı okunmuştur. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif ÇETİN kutlama mesajında;
 
“Jandarma Genel Komutanlığının değerli mensupları, fedakâr ve kahraman silah arkadaşlarım,
Ülkesine ve milletine aşk ve sadakatle bağlı, varlığını milli birlik ve beraberliğimize adayan, köklü ve şanlı bir maziye sahip Jandarma Teşkilâtının 179’uncu kuruluş yıl dönümünü ve milli birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi yüce duyguların en yoğun şekilde hissedildiği, toplumsal dayanışmayı güçlendiren, huzur ve mutluluğun paylaşıldığı özel günlerden biri olan Ramazan Bayramı’nı bir arada kutlamanın kıvancını ve heyecanını yaşıyoruz.
179’uncu kuruluş yılını yaşadığımız bu süreçte, bizlere tevdi edilen emniyet, asayiş, kamu düzeninin sağlanması, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ile milletimizin huzur ve güvenliği için, suç ve suçluyla mücadelede üstlendiği görevleri her koşulda başarıyla ifa etmiş olmanın haklı gururu içerisindeyiz. Teşkilatımızın bundan sonra da 179 yıllık birikimiyle kendisine tevdi edilecek bütün görevleri fevkalade düzeyde yerine getireceğine olan inancım ve güvenim tamdır.
“Tevazu, fedakârlık ve feragat örneği bir kanun ordusu” olan Jandarma Genel Komutanlığının bu başarıya ulaşmasında gayret ve alın teri bulunan mensuplarımızla gurur duyuyor, ebediyete intikal etmiş tüm mensuplarımızı saygı ile anıyor ve emeği geçen tüm Komutanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.
Özellikle terör örgütlerinin son dönemlerde ülkemizin bekasına yönelik yaratmış olduğu tehdit, teşkilatımızın daha güçlü, güvenilir ve kendisine tevdi edilecek görevlere daima hazır bir kuvvet olmasını gerektirmektedir.
Köklü tarihi ve yerleşmiş kurum kültürü ile milletine sadakatle bağlı olan teşkilatımız evrensel değerlere uygun, insan haklarını ön planda tutan, “Anadolu güneşi altında yaşayan herkes birinci sınıf vatandaştır.” anlayışı ile görevlerini ifa etmektedir. Bu cümleden hareketle bütün mensuplarımızın hakkaniyetli, sevgi ve şefkatle birleştirici, kucaklayıcı yaklaşımı ile başta teröristle mücadele olmak üzere, üstlendiği tüm görevleri, başarma kararlılığı içinde olacaktır.
Ülkemizin ve Jandarmamızın bugünkü onurlu durumuna ve güçlü konumuna gelmesinde en büyük pay, hiç kuşkusuz fedakârlıkların en büyüğünü yapan aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize aittir. Onların bu fedakârlıkları ve kahramanlıkları asla unutulmayacak, onların aziz hatıraları daima kalbimizde yaşayacak ve hatırlanacaktır.
Bu duygu ve düşünceler içerisinde; Jandarma Genel Komutanlığının 179’uncu kuruluş yıl dönümünü ve Ramazan Bayramınızı en kalbi duygularımla kutlar, böylesine güzel bayramları Türk Bayrağı altında huzur ve güven ortamı içinde özgürce kutlama olanağı ve onuru veren başta ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silâh arkadaşları olmak üzere, vatanımız ve milletimiz için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anar; tüm şehit ailelerimize, emekli mensuplarımıza ve komuta etmekten büyük onur duyduğum Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli ile ailelerine sağlık, mutluluk ve başarı ”  dileklerinde bulunduğu kutlama ve tebrik mesajının okunmasının ardından şehit mezarlarına kırmızı karanfiller konulmuştur.  
            Kamuoyuna saygı ile duyurulur.