Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

JANDARMA BASIN DUYURUSU

Duyurular 2.06.2018 02:03:53 0
JANDARMA BASIN DUYURUSU
1.         Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumlulukların gereği olarak suç ve suçlularla mücadelede azim ve kararlılıkla görevini en iyi şekilde icra etmektedir. Bu kapsamda;
 
2.       Suudi Arabistan Krallığı Ankara Büyükelçiliğinin Dışişleri Bakanlığımıza Çok Acil kodlu olarak gönderilen yazısında FAHAD MOHAMMED ARWAEHEL isimli Suudi Arabistan vatandaşının ticaret yapmak amacı ile yaklaşık 10 gün önce Gaziantep iline geldiğini ve orada kimliği belirsiz kişi ve kişilerce kaçırıldığını, kaçıran şahıslarca Fahad Mohammed Arwaehel’ in Suudi Arabistanda yaşayan ailesinden 3.300.000 Suudi Arabistan Riyal (yaklaşık 4.000.000 TL) fidye istendiğini fidyenin gönderilmediği takdirde şahsı Suriye Ülkesine götürerek orada öldürecekleri bilgisi alınmıştır.
 
3.       Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu istihbari çalışmalar sonucunda Fahad Mohammed Arwaehel’in Şanlıurfa İli Hilvan ilçesi Uzuncuk köyünde olduğu tespit edilmiş ve 31 Mayıs 2018 tarihinde yapılan operasyon sonucunda kaçırılan Mohammed Arwaehel sağ olarak kurtarılmıştır. Şahsı kaçıran ve kaçırılmasına yardım ve yataklık eden S.B, A.Ç, E.C.Ç ve R.Ç isimli 3 erkek, 1 kadın şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.
 
4.       Şüpheliler gözaltındaki işlemlerinin ardından Adli makamlara sevk edilmiştir.
 
         Kamuoyuna saygı ile duyurulur.