Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

FEDAKAR ÖĞRETMENLER ’İN OKULU GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Harran Kaymakamlığı 4.01.2018 14:51:50 0
FEDAKAR ÖĞRETMENLER ’İN OKULU GÖZ KAMAŞTIRIYOR
Kaymaklı okul idarecileri ve öğretmenleri dersten arta kalan zamanlarında ve hafta sonlarında okulun boyası ve eksikliklerinin giderilmesi için çalışıyor.
Öğrencilerin daha temiz bir ortamda eğitim görmeleri için çaba harcayan öğretmenler temin ettikleri boya ve fırçalar ile sınıflarda ve okulun dış çevre duvarı ile iç kısmını boyadı. Büyük bir fedakarlık örneği sergileyen öğretmenler izinlerini okullarını güzelleştirmek için uğraşıyor.
Kaymaklı okulu öğretmenleri “Kaymaklı kokulunun öğretmenleri olarak her hafta sonu boş vakitlerimizi bu şekilde değerlendiriyoruz. Daha güzel bir şekilde okulumuzu eğitim alabilecek bir şekle getirebilmek için okulumuzun eksiklerini öğretmenlerimizle birlikte tamamlıyoruz. Okulumuzun boyası eksik sınıflarımızı tamamlıyoruz öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte. Daha sonra okulumuzun tuvaletlerinin ve koridorlarının eksiklikleri var onları tamamladık. Yani amacımız daha güzel bir eğitim ortamı oluşturmak. Bu yüzden hep birlikte el ele vermiş bir şekilde çalışıyoruz. Gönüllü bir şekilde çalışıyoruz. Yani hepimiz hafta sonlarımızı burada gönüllü olarak geçiriyoruz” dedi.
HER KATTAN BELLİ ÖĞRETMENLER SORUMLU
Okulun temizliği için çok önem veren okul idaresi bu konu üzerinde çaba harcamaktadır. Müdür ve müdür yardımcısı olarak gerektiğinde lavabo ve tuvalet bile temizlemişlerdir. İdare olarak tuvaletten koridorlara okul bahçesine kadar öğretmenlerine ve öğrencilerine örnek çalışmalar sergilemişlerdir. Okulda idarenin önderliğinde gönüllü topluma hizmet çalışmalarıyla her öğretmene çeşitli görevler verilerek bütün koridorların merdivenlerin güzelleştirilmesi çalışmaları yapılmaktadır.
Öğretmenler gönüllü boyacılık yapıyor.
Okul müdürü Erhan Yaşar Knuşum,  “Ben ve yardımcım Sevilcan Yalınız,  dahil olmak üzere gönüller sayesinde okulumuzda dış boyama ve iç boyama gerçekleştirdik. Sınıflarımızı boyadık. Dışarıda duvarlarımızı okul dış bahçe duvarlarını boyadık. Ayrıca demirleri boyadık. Daha da bununla durmayacağız. Okulumuz için ne gerekiyorsa gönüllü olarak hepsini yapmak istiyoruz. Bütün bu çalışmaların amacı biz bugün buradaysak  bulunduğumuz yere öğrencilerimize  bir şeyler katabilmek yarın giderken  ardımızda güzel eserler  bırakabilmek  ve öğrencilerimize daha hijyenik ortamlarda eğitim verip değerlerimizi aşılayabilmektir.  Biz okulumuzu idare ve öğretmen arkadaşlarımla  sevip koruyup güzelleştirmeye çalıştıkça öğrencilerimiz de bunu örnek almaktadır sonuç olarak okul bizim evimiz. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır sözü bizim ışığımız olmuştur her zamanda öyle olacaktır .”





























Haber:Foto :Abdullah Akkurt/Harranajans.com